Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam 3 éves...

Hogyan szoktassam 3 éves Beagle kan kutyámat póráz nélküli sétáltatáshoz? Tudtok ajánlani valami jó pórázt is, amivel könnyebb tanítani, és nem húzza ki belőle a fejét?

Figyelt kérdés
Sokszor olvastam, hogy bújjunk el előle, ki is próbáltam, nem is érdekelte, csak messzebbre csavargott, kerítésen belül egy viszonylag engedelmes kutyának mondható, szomszédoktól is kapott már dicséretet, ám amint kilépünk az utcára, mintha nem is léteznék! Mikor elcsavargott kénytelen voltam futni utána, egyszer csak megfordult, nagyon megkönnyebbültem, elkezdett visszafelé futni, mikor már azt hittem, hogy visszajön, egy jól irányzott kanyarral kikerült, és futott tovább! Egy idő után hazajön, de félek, hogy elüti egy autó vagy bármi, hisz nagyon szeretem!

#beagle #póráz nélkül sétáltatás
2012. okt. 14. 20:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha beagle, akkor valószínű beles, próbáld jutalomfalattal jutalmazni, és rendesen dicsérd meg, ha visszaért hozzád, akkor is, ha te vontattad be. Illetve hát a vontatásnál hatásosabb, ha te csak irányban és mozgásban tartod a kutyát, de végső soron magától keveredik oda hozzád, még ha nem is direkt azért, mnert hívtad.

Azt sem árt vele gyakorolni, hogy amikor nagyon szaglászik valamit, rászólsz, hogy "gyere" (vagy bármit, ami nem behívás, de azt jelenti, hogy "mozogj arra, amerre én vagyok"), és elrántod a nagy szaglászás tárgyától. Így nem kell folyton végigszenvedni a behívást, viszont tanulja, hogy semmi sem lehet olyan fontos, hogy a te akaratodat figyelmen kívül hagyja. Ettől még persze ugyanúgy gyakorolni kell a behívást minden sétán sokszor, de ez ad mellé egy kis pluszt.

Ha az orra után szeret menni, akkor az is segíthet, ha megtanítod célzottan keresni, és keresős játékokat játszol vele, először csak otthon, aztán séta alatt is; ezzel egyrészt kielégíted a vadászösztönét, nem a séta lesz az egyetlen alkalom, ahol görcsösen muszáj neki valami szagot találnia, mert neki keresnie kell, tehát rá fog érni rád is odafigyelni, másrészt irányíthatóbb lesz a közös munka miatt, és jobban is fog figyelni rád, ha tudja, hogy veled érdekesebb mindenféle dolgokat csinálni, mint amiket ő egyedül tud séta közben. Az ösztönei erősek, de ettől még nem kell szükségszerűen irányíthatatlannak is lenniük :)

2012. okt. 14. 22:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem lesz könnyű dolgod. Már kölyökkorban elkellet volna kezdeni ezt tanítani neki.

Vidd egy biztosngáso helyre a nyakörvére tegyél 10-15me könnyű pórázt, ez lehet ruhaszárító kötlből vagy venni is lehet. Engedd el. Legyél a pórz végén közelében és hívd, ha nem jön rántsd meg a pórázt (ne húzd, rántsd) ha oda jön dicsérd meg, ha nem addig cisnáld amíg oda nem jön és ezt addig gyakoroljátok amíg nem jön oda mindig rántás nélkül.

2012. okt. 14. 23:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Feltétlen kipróbálom őket! Sajnos kölyökkorban elvesztegettem az időt, úgy neveltem, mint a régi kutyáinkat, akik munka és családi kutyák is voltak egyben...Később esett le a tantusz, hogy a Beagle nem egy könnyen kezelhető kutya!
2012. okt. 15. 21:52
 14/15 anonim ***** válasza:
12es vagyok. A beagle nem egy nagyon nehezen nevelhető fajta, csak sokan úgy kezelik alapból. Én 15 éve foglalkozom a fajtával, jó párat felneveltem és képeztem már ez időalatt, ha jól nyúlsz hozzá jól ösztönzöd könnyen tanítható.
2012. okt. 15. 22:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Alapvetően egy nagyon okos faj! Minden trükköt percek alatt elsajátított, természetesen, ha kapott érte valamilyen ételt! De az elsődleges célom az lenne, hogy étel nélkül engedelmeskedjen!
2012. okt. 16. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!