Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pofátlan kutya?

Pofátlan kutya?

Figyelt kérdés

a probléma az, hogy van egy szemtelen pofátlan kutyám. ez az eb, egy tündér minden parancsot teljesít, nem rendetlenkedik mindaddig, míg egyedül nem marad, vagy sétálni nem megyünk. ha egyedül marad, tuti csinál vmi rosszaságot. szétkap egy újságot, ellop vmit.

ha pedig sétálunk, amíg pórázon van addig semmi para, de ahogy lekerül gondok vannak a behívással.pedig következetesen nevelem. bár lehet még csak azért van ez mert kicsike (4 hónapos) ül, fekszik, marad, ugat, hozd vissza, tedd le, - parancsokat biztonsággal tudja, de a behívás az necces. senki másra nem hallgat csak rám. mielőtt vki azt mondaná h nem vagyok falkavezér a szemében ezt máris megcáfolnám. behódoló, és megalázkodó velem szemben. ja és beagle :D lehet ezért megy nehezen a behívás. jöhetnek a JÓ tanácsok (:

2012. okt. 14. 00:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Türelem. 4 hónapos kölyökről beszélsz, nem egy világbajnok kutyáról. Lesz ez még rosszabb is, ha kamaszodik, aztán szép lassan beáll majd az engedelmessége, ha tényleg mindent jól csinálsz.
2012. okt. 14. 00:16
 2/15 A kérdező kommentje:

igen lehet túl hamar szeretnék tökéletes kutyát faragni belőle :D ez apa maximalizmusából ered szerintem. anno gyerek koromban mindig erre nevelt.

akkor ez most így van rendjén ezek szerint.

2012. okt. 14. 00:19
 3/15 A kérdező kommentje:
de nemsokára lesz házi kutyakiképzőnk, egy kedves barátom, aki segít megtanítani még a hiányzó ismereteket (: tök jó. mivel még pici kutyasuliba nem vihetem (csak fél évesen majd) szal addig itthon toljuk
2012. okt. 14. 00:21
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kutyaoviba éppen viheted, jót tenne neki. Szerintem egy ilyen pici kölyökhöz tök felesleges kiképzőt hívni, nagyon szép az, hogy 4 hónaposan már tud egy pár dolgot, nem is kell túlterhelni. Hagyjátok szegényt kölyöknek lenni, na :)
2012. okt. 14. 00:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
én azt gondolom, hogy ilyen kicsi kutyánál az első és legfontosabb, hogy legyen kölykökkora. felesleges belenyüstölni, hogy marad, ugat stb. A behivást gyakokolhatod ugy nála, hogy megkérsz aput, anyut ismerőst, hogy fogják meg a kiskutyát. és te elszaladsz tőle, elősz9r nem kell nagyon messzire. és amikor kiadod a vezényszót, akkor elengedik. te pedig hivod, örülsz neki, és ha odaér jutalmazod.
2012. okt. 14. 06:46
 6/15 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Az utolsóval maximális egyetértek. Egy kutyagyerek legyen gyerek. Játszon sokat - lehetőleg különböző korú és méretű kutyákkal is-, járjon emberek közé, szocializálódjon. Persze játékos keretek között lehet tanítgatni is, de ne ez legyen az elsődleges. Apuka maximalista volt a gyerekével, most ő maximalista a kutyájával (mi lsze, ha gyereke lesz?).
2012. okt. 14. 08:37
 7/15 A kérdező kommentje:

legyen gyerek persze. csak mivel lakásban tartom, így szigorúbbak a szabályok mint egy kerti kutyánál. nem nagyon örülnék ha pusztítás fogadna amikor haza érek. mindent megkap amit csak kutya kaphat játékok, más kutyák társasága, séta, játék velem, szellemi és fizikai igénybevétel. volt már olyan h szanaszét hordta a párnákat szétszedte a grafikáimat amik az asztalon voltak (wtf?!? kérdeztem magamtól h ezt hogy érte el? :D )

ilyenkor már hiába büntettem volna, úgysem tudta volna viszont amikor egyszer megpróbálkozott ezzel a jelenlétemben ki is kapott, de előferdül az ilyesmi elvégre kutya, viszont jobb ha tudja hol a helye.

2012. okt. 15. 00:20
 8/15 A kérdező kommentje:

ja és ha gyerekem lesz? semmi. vagy te összehasonlítod a gyereked a kutyáddal? a kutyát szeretjük, imádjuk, de a családi ranglétra utolsó fokán áll.

gondolom feltétlenül be kellett szúrnod ezt a végére ugye?

2012. okt. 15. 00:32
 9/15 anonim ***** válasza:

azt teljesen mindegy, hogy lakáskutya, vagy kerti kutya. mindkettőnél fontos a fegyelem, de akkor kezdjük tudatosan képezni, amikor ennek eljön az ideje.

Na most rend szempontjából a jelentőségét nem értem annak hogy vezényszóra ugat a kiskutya. mindegy.

Igen a beagle nem egy könnyű fajta, mivel falkakutya. Én a helyedben a legkülönfélébb helyeken gyakorolnám a behivást.

2012. okt. 15. 06:35
 10/15 A kérdező kommentje:

ja az ugatás az egyetlen haszontalan dolog amire megtanítottam :D de csak azért h aznap amikor egész nap zuhogott az eső(és nem tudtunk kimenni) lekössem az energiáit egy kicsit még a labdázás után.

imád tanulni szal nem ostorral kényszerítem rá :D na meg nem úgy kell elképzelni, h katonaság van nálunk. Ő egy boldog kutya. amikor jobb volt az idő, a kiülős helyekre is magunkkal vittük pl amíg megittunk egy sört, a kutya játszott a többi kutyával.

kerti kuty ügyben csak egy tipp volt h talán lazábbak a szabályok mert pl ha a kertben vagy udvaron ás egy gödröt, na bumm ott egy gödör... de ha a lakásban felszedi a lamináltat az márt nem olyan vicces :D

sosem volt kinti kutyám, se kertes házam :D ezért nem tudom.

2012. okt. 15. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!