Miért pisil be a szobába 3 napja? Beteg?
3 hete van nálunk a kutya, menhelyről úgy hoztuk el hogy szobatiszta és ez igaznak is bizonyult, sok minden mással volt gond, de ezzel eddig nem.
Három napja néhány óránként bepisil, hiába viszem le sétálni időben, és miután bepisil feltakarítom és kiviszem, ekkor megint olyan, mintha nem is lett volna még kint, egyből fut az első fához. Tehát napi 5-6 alkalommal kell kivigyem ahhoz hogy ne legyen gond.
Lehetséges, hogy megfázás?
Mire gondoljak? Kezd megijeszteni...
Szia!
Szerintem mostanra oldódott fel rendesen, és kezd próbálkozni nálad, ki is lesz a falkavezér!
Természetesen ne hagyd szó nélkül, ha bepisil, szigorúan add a tudtára, hogy ez olyan, amit NEM szabad!/persze, csak ha éppen rajtakapod, utána nem fogja tudni, mi az, amiért haragszol./
Gondolom, jelölgetni akarja a területet, ez természetes is egy fiú kutyánál, csak ne a lakásban tegye!
Még annyi, hogy nincs-e tüzelő szuka a közelben?
Akkor az ivaros és szobatiszta fiúk is meg tudnak bolondulni, és jelölnek ezerrel!
Ivartalanítva van, szóval nem igazán jellemző rá a jelölgetés.
Amit írsz, hogy ezzel próbál falkavezérré válni, lehetséges, tényleg csak azért nem erre gondoltam először, mert mikor belekezd akkor én azonnal kiviszem és kint is még rengeteget pisil.
Szia!
Megint én!
Mikor lett ivartalanítva a kutya?
Momentán nekem is volt ivartalanított fiú kutyám, de a tüzelő szukák meg tudták bolondítani, és a jelölés is
megmaradt, sőt, ivartalanítás után egyszerűen kezelhetetlen lett, oda kellett adnom egy közeli ismerősömnek, akinél nem voltak gyerekek, annyira domináns lett. Hozzá kell tennem, én ivartalanítás után nem sokkal kaptam, állítólag egy "tündibündi", szófogadó, szobakutya volt az előző gazdánál.No, nálam aztán nem ez volt a helyzet, ő akart lenni a főnök, minden ok nélkül rátámadt a lányomra, fiamra. Mikor ezt említettem a volt gazdának, teljesen meg volt rökönyödve. Ezután döntöttem úgy, hogy mennie kell, én nem bírtam vele, nem voltasm elég tapasztalt, hogy kezelni tudjam. Azóta is él, most 13 éves, süket, mint az ágyú, de a szukák még mindíg érdeklik.:)
akumi-nak:
Utálom az olyan embereket, akik a körülményeket nem ismerve leugatják az embert, sőt, ezen az oldalon aztán pláne! Hogy jössz te ahhoz, hogy véleményt mondj addíg, míg nem ismered az egész történetet?
A gyerekeimet /4 van, ebből már 3 felnőtt azóta, a 4. kamasz!/ nem passzoltam sehová, egyedül neveltem fel őket!
Akkoriban költöztünk vidékre, teljesen új környezetbe, Bp-től 180 km-re Bp-ről, senkit sem ismerve a faluban!
Biztonságosabbnak éreztem, hogy van egy kutya a házban.
A leírt jószág megfelelt volna, nem akartam udvaron tartani, lévén, akkor még nem volt stabil kerítésünk, nem akartam, hogy elszökjön.
A kutyáért a gyerekekkel utaztam fel délelőtt Bp-re, aki teljesen levett minket a lábáról, tényleg egy szófogadó,kedves, megbízható állat benyomását keltette.
A probléma rögtön másnap kezdődött, indokolatlan támadásokkal, rémült gyerekekkel, akik az ágyra menekültek fel a vicsorgó kutya elől, sírva!
Rögtön hívtam a gazdáját, kérdeztem, mi lehet ez, de nem tudott/vagy nem akart tudomást venni a problémáról!
2 hétíg volt itt a kutya, nem kívánom senkinek azt a rettegést, amit a gyerekek, meg én is átéltünk akkor!
Itt akkor, és most sincs kutyasuli, kutyaovi, állatorvos is csak 2, az egyik soha nem elérhető, vagy állandóan részeg, a másikat akkor még nem ismertem!
Az ismerősöm pedíg, aki elvitte a végén a kutyát, jóval többet értett a kutyákhoz, mint én,még egy kau-ból is kezesbárányt csinált egy perc alatt, és azóta is nála van a kutya, mint írtam, azóta 13 éves!
A gazdája nem vette vissza, mi a fenét tehettem volna szerinted?
És, hogy teljes legyen a kép, igen, van kutyám azóta, egy szaporítótól mentett skótjuhász, és 2 benti kutyánk is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!