Lehet 1 kutya tanitásához tapasztalatot szerezni anélkül h. kutyaiskolába járjak?
A falkavezérséget nem a kutyasuliban csinálják :)) Vannak kutyaiskolák, ahol megtanítanak rá, hogy hogyan tudsz egészséges és mindenkinek jó kapcsolatot kialakítani a kutyáddal, de a többségük amúgy még mindig nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek a kérdésnek.
A hogyannak meg olvass utána, két mondatban nem lehet összefoglalni.
Persze: könyvekből, netről sok infót lehet találni, kutyásokkal, kiképzőkkel beszélgetve is sok mindent lehet tanulni, a munkájukból sok trükköt lehet ellesni.
Első kutyám egy kis testű kutyus volt, 13 éves koráig nem is az enyém volt, csak sétáltattam. Könyvből, újságból, tv-ből tanítgattam, aztán másokat figyeltem meg, stb.
Most egy roti-nj keverékem van, vele sem jártunk suliba, egy tapasztalt versenyző ismerősöm segített a legelső alapozásoknál az engedelmességi melóban...utána sokat olvastam-láttam, beszélgettem versenyzőkkel, ellestem trükköket...1-1 tréning erejéig voltunk csak 1-1 suliban vizsga-verseny előtt.
Eddig kutyám K99-es E3, E5, E7, Ü3, Ü7, HPO rendszerben BH1, BH2 és BH3(ezt ma rakta le) vizsgával rendelkezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!