A kutyám megeszi a saját szőrét, hajat, ha éjszaka bekakil az ürülékét, galamtollat is. Mit tegyek hogy ne egye meg?
Ha a saját ürülékét megeszi általában az azt jelenti h szar tápot kap.A többihez nemtudok hozzászólni.
Mit kap enni?
Jelenleg Chappi tápot kap,de nem eszi meg,kapott már mindenféle tápot,egyiket sem szerette.
Kap konzervet,itthoni kosztot is.
Ma is bekapott séta közben egy galambtollat ugy szedtem ki a szájából:(
Nem csoda, hogy megeszi a kakiját, ha Chappi-vel és konzervvel eteted!
A Chappy, Darling, Friskies, az áruházak saját márkái (Gerodog, Winny, Reno, stb.), olyanok, mintha te csak párizsin és virslin élnél.
Nem tudom, mennyiből élsz, de ha tudod, valami normális táppal etesd: Acana, Eukanuba, Orijen. Ha kis termetű, akkor nagyon megéri, kiegészítés nem kell mellé.
Ha nagy testű, és kevésből élsz, tudom ajánlani a Dog Chow-t. Ugyan csak középkategóriás táp, de tűrhető az összetétele, heti 1-2 alkalommal főzök mellé húst, zöldséget, télen kicsit gyakrabban. Ha jobban fogok keresni, Acanával szeretném etetni, most jelenleg nem tudok többet kifizetni sajnos.
A konzerv maximum finomság legyen, még a prémium konzervnek is nagyon magas a víztartalma, így tápértéke nem sok van. Arról nem is beszélve, hogy még az olcsó konzerv a jó minőségű táphoz viszonyítva is drága. És sokat is kell adni belőle még a kicsi kutyának is, hogy elég legyen. Rohadtul nem éri meg.
Mennyi idős? a fiatal kutyák pl sokmindent megrágnak és a szájukba vesznek, mert kíváncsiak...
Amúgy tápnak az Acana vagy Orijen tápokat próbáld ki, ne a mindenféle, 4%húst tartalmazó, marketing-izéket add neki...
A többi dolog evésére meg... mennyi idős, milyen fajta, hogy van nevelve?
Lehet oka:
1) súlyos minőségi éhezés
2)neveletlenségből fakad. Meg kell tanítani neki, hogy nem szabad!
Bármit megveszek neki,de nem gondoltam h ezek a tápok ezek szerint ilyen rosszak...
Lassan másfél éves bichon havanese.
Jelenleg itthon vagyok vele sokat,nevelgetem,játszunk.
Sokszor rászoltam már hogy nem szabad,és a NEM szot ügyesen is megérti,de most is csak annyit láttam h megy föl a lépcsöházba és felveszi a tollat,és ha tudnám h nem eszi meg,még nem is idegesitene ennyire,de tudom h megeszi.
egy pár napig MINDEN KAJÁBA AMIT ADSZ NEKI KEVERJ ANANÁSZT !
síma tescós jó lessz !
nem birják a szagát ,ha már kijött belőlük.
és válts tápot !
a chepi a 90 % gabonatartalmával inkább növényevőknek való,vagy talán nekik sem !
nem kényeztetni kell, hanem irányítani !
utánna jöhet a simi :)
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!:)
Sokat segítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!