Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Több mozgatással behívhatóbb...

Több mozgatással behívhatóbb lesz a kutyám?

Figyelt kérdés
Gyakran adok másnak tanácsokat, de most én vesztem el az útvesztőben, de nagyon. Rövid története a kutyámnak (husky): fél éve fogadtam örökbe egy utcabelitől, aki egyáltalán nem törődött vele (volt hogy napokra elszökött tőle, a városban szerte rótta az utcákat, illetve a folyópartot, verve volt stb.). Rengeteget fejlődött: szabályos hisztirohamot kapott más kutyáktól, most már játszik velük, az emberektől sem retteg már, csak kicsit tartózkodó, érdeklődik a világ iránt, szeret tanulni. Csak a szökés... Van hogy napokig jól elvagyunk, nem szökik séta közben, odajön, figyel, aztán egyszercsak, mint derült égből a villámcsapás, csak azt látom, hogy nyargal a világba. Ezért pl. parkba sem tudom elvinni, mert simán kimegy autó elé, macska után stb. Hosszúpóráz nem működik, tudja, hogy mikor van rajta, akkor jön. Büntetés sem jött be, utána majdhogynem depresszióba esett (érzékeny a lelke). Sajnos sokszor fáradt vagy lusta vagyok intenzívebben lemozgatni, vajon ha rendszeresen, naponta vinném őt bicaj mellett futtatni, az vajon segítene az engedelmességében is? Arra gondoltam, hogy talán túl sok az energiája, amiatt szökhet, nem csak puszta engedetlenségből. Szerintetek?
2012. okt. 12. 19:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kössz a bókot;)
2012. okt. 12. 20:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Annyit elfelejtettem hozzáírni a válaszomhoz, hogy az elektromos volt az utolsó eszköz amit használtak, már tényleg mindent kipróbáltak előtte.

Az elbújásnak kutyasuliban szerintem nem sok értelme van, vagyis van de az inkább a kötődési tréning részéhez tartozik, mivel egy kutyaiskola általában elkerített részen van így kapunk mentek be, és megszokja a kutya hogy együtt mentek be és együtt is hagyjátok majd el a pályát így nem akkora stressz ha ott elbújsz mert úgy is ott vagy a tanpályán valahol, de ez csak az én meglátásom.

Az elbújást utcán lenne hatékonyabb gyakorolnotok úgy gondolom, persze olyan helyen ahol kicsi a forgalom.

2012. okt. 12. 20:29
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

75 százalékos, én pontoztalak le! Miért? Mert ha egyből leírtad volna azt, amit tudsz, és nem ironikus válaszolgatásba kezdesz, akkor most neked sem lenne problémád. Egy kérdésre miért nem lehet normálisan, kötözködés nélkül válaszolni? Most meg szitkozódsz. De miért? Mert valaki kiírt egy kérdést, te pedig teljesen felesleges és hasztalan választ adsz, amit lepontoztak? Na álljon meg a menet!

2. válaszoló voltam.

2012. okt. 12. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Na, mi az, a tükörsulis kiképzők sem tudnak mindent? ;)

Szerintem hozzájárulhat a kevesebb mozgás is, de azért nem fognám csak arra. Valószínű még benne van a rossz szokás is, hogy néha megindul, és megy; nem tudom, mennyi ideig szökdösött az eredeti gazdájától, de elég rendesen hozzá tudnak szokni ehhez. A több mozgás biztosan segíthet, de hogy mennyire, azt nehéz előre megjósolni. Meg hát ha bármilyen szinten hajlamos arra, hogy sz*rjon a fejedre, akkor ott nyilván vannak még problémák, de fél év alatt mondjuk nem csodálom, egy macerásabb típusú kutyához ennyi idő sokszor kevés, hogy 100%-os legyen.

Mit szoktál csinálni egyébként, amikor így nekilódul, és nem figyel rád?

2012. okt. 12. 20:39
 15/16 A kérdező kommentje:
A kiképzőkre egy rossz szót nem mondanék, nagyon nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy idáig is eljutottunk, de azt hozzáteszem, hogy ők sem ilyen 'mindent lesz.rok' kutyákhoz vannak szokva. Az igaz, hogy mikor le volt fárasztva, sosem kezdett ilyen őrült rohangászásba, volt akkor is, hogy második szóra jött be, de mindig bejött. Mikor rohangászába kezd, akkor elidnulok az ellenkező irányba vagy elbújok, ha már hívtam, sosem megyek felé. Ilyenkor változó, hogy mikor, de végülis jön utánam. A baj csak az, hogy pl. egy parkban ezt nem tehetem meg, mert míg én elbújok, ő felszed valami mérgezett kaját, vagy kiszalad egy autó elé, ezért eléggé be van korlátozva, hogy hol engedem el. Holnaptól el fogom őt vinni rendszeresen futtatni, nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg ez áll-e a háttérben. Egyébként látom rajta, hogy küd magával, 10-ből 8-szor ha rászólok, abbahagyja a rohangászást, de van, hogy nem bírja megállni.
2012. okt. 12. 20:48
 16/16 anonim ***** válasza:
A huskynak lételeme a hosszan tartó futás.Már amelyiket nem tenyésztették udvari kutyává. Sok-sok kerékpározás, vagy , ha meg tudod tenni, együtt futás és talán nem jön rá az elfuthatnék.
2012. okt. 12. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!