Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy kutyának keresek hosszú...

Nagy kutyának keresek hosszú pórázt (?)

Figyelt kérdés
Ami most van szerintem nincs hosszabb 2-2,5 méternél. Város szélén, illetve erdőben sétáltatnám úgy hogy több mozgásteret adok neki de elengedi még nem merem. A hosszabb pórázt azért is hasznosnak tartom hogy azzal tudnám a visszahívást gyakorolgatni ha messzebb megy. Mi a véleményetek róla? Ti hogy tanítottátok? Illetve szerintetek találok ilyen pórázt? Ajánlás?

tegnap 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

[link]

Nekünk ilyen van. Német juhász kutyánk erdei sétáltatására használjuk. Nagyon jó! Ha ennél nagyobb kutyád van, XL méretben is kapható.

ma 00:05
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
+1 a flexire, ugyan nekem tacskóm van, de én is akkor használom a flexi pórázt, ha nagyobb területre megyünk. Nagyon kényelmes, nem kell húzni magam után a pórázt, meg kínlódni a felszedegetéssel ha közelebb jön.
ma 00:24
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Segítek néhány gondolattal rendelet tenni.

A kutya mérete és a póráz hossza nem függ össze.

Az öt méretes póráz akkor is öt méteres, ha a kutya mérete nagy.

Kistermetű ebre áttéve ugyanúgy ötméteres marad a póráz.

A fenti akkor is igaz marad, ha az én mérete a kettő között van, tehát közepes testű eben is ugyanúgy öt méteres marad a póráz hossza.

ma 02:22
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és a visszahívást nem pórázzal tanítják, ezért felesleges hosszút vetni. Azt a pénzt fordítsd inkább egy engedelmességi tanfolyamra.
ma 02:24
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
3, ez a flexi esetében egyáltalán nem igaz, mert ott számít az is, hogy hány kg a kutya, ami húzza, az alapján kell választani.
ma 04:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Flexipórázt szeretnél? Abból van 5-8 méteres is. Személy szerint én nem szeretem. Vannak hosszúpórázok is, amik nem flexik, abból van akár 10-15-20 méteres is. Én inkább ezt a fajtát ajánlom.
ma 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Flexi pórázt még annyira sem ajánlok, főleg nem tanításhoz! Azt a pénzt költse tanfolyamra. De hát itt lehet beszélni, mintha falnak a mondanám! Csak remélni tudom, hogy a kérdezőt nem téveszti meg a sok laikus válasz.
ma 10:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Flexi behívás gyakorlásra azért nem jó,mivel a flexi viszonylag feszes így a kutya jobban érzékeli hogy pórázon van.

Ellenben a sima hosszú poraznak elég a végét fogni. Tény kicsit kényelmetlenebb. De hatékonyabb mivel az sokkal lazább.

Sajnos a behivashoz kell engedelmesség is azért a kutyák nagyon jól tudják hogy mikor vannak elengedve és mikor pórázon mindegy milyen póráz van rajtuk..😅

Anno a kutyámnal míg rajta volt a póráz megtanulta nem mehet el 2 hónapig hosszú poraoztuk végül mikor már stabilan meglátott egy kutyát és a szavamra vissza jött eltelt így egy hét hogy minden elsőre jott. Gondoltam elhagyom a hosszút.. na ahogy másnap már nem raktam rá,meglátott egy kutyát rohant oda.. rohadtul tudta hogy nincs és rajta póráz. Nekünk is igazából suli,engedelmesseg és gyakorlás vallt be..

ma 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!