Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 11 hetes yorshire terrier...

Eszter007 kérdése:

11 hetes yorshire terrier kiskutyámnak nem áll még a füle. Ez mennyire jelent problémát? Láttam már fiatalabb yorkikat, akiknek már állt a füle. Kb. mennyi az a kor amíg nem késő, hogy felállítsa. Az orvos annyit mondott, majd idővel.

Figyelt kérdés
2012. okt. 12. 11:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha az apa hibás fültartású, lehet, hogy örökölte a te kutyád is. Ez majd idősebb korban derül ki. Addig amit lehet segítséget tegyél meg a jó fültartásért. Mit eszik a kutyád?

Amúgy fogzáskor még egy ideig lazák lehetnek a fülek.

2012. okt. 12. 13:11
 12/21 anonim ***** válasza:

ma 12.14

Nem is a törzskönyvön van a hangsúly az bagatell! De amikor te beleteszel nem kevés pénzt külföldi fedeztetésbe és eladod papírral a kiskutyát majd utána amikor majd fedeztetni fognak a jó vérvonalú kutyával 5-10 ezerért amiért a kedves vevő nem tett semmit csak hirdeti, hogy hiper szuper felmenőktől származó kutyával fedeztetek...

Akitől vette annak meg több száz ezer forint volt a fedeztetés! Ha megértitek ha nem sokan nem adnak kutyát törzskönyvvel főleg nem külföldi fedeztetésből! De ezt úgysem értitek meg csak az aki már ezt átélte és a kedves vevő egy egész élet munkáját rombolta össze!!! Nem kell messze menni csak az Osztrákokhoz 1200 euro alatt nem kapsz törzskönyvezett kutyát sőt nem is adhatsz el ha kint tag vagy!!! Nálunk vannak béka segge alatt a kutyák árai, sokan is jönnek ide ezért kiskutyáért

2012. okt. 12. 13:30
 13/21 A kérdező kommentje:

Engem most nem a törzskönyv érdekel, hanem hogy ne legyen semmi baja a fülének..

Az előző alomból a kutyáknak áll a fülük.Remélem itt sem lesz gond.

Házi kosztot eszik reggel, este, mivel a konzervet, tasakos kaját nem nagyon eszi.Pulykamell sonka a kedvenc. Napközbe Pedigree táp, víz.

2012. okt. 12. 13:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy kis segítség:

[link]

Ragasszad neki a fülét pár hétig, és fogváltáskor is, ha lekonyulna akkor.

Üdv.

2012. okt. 12. 14:17
 15/21 A kérdező kommentje:
tök jó fejek vagytok :D köszönöm :)
2012. okt. 12. 14:32
 16/21 anonim ***** válasza:
A pedigree-t pedig dobd ki a francba...szeméttel eteted azt a kutyát...olyan tápot vegyél neki amit a hiperszupermarketekben nem lehet kapni.Menj el egy állateledel boltba. Nem tudom a yorkiekat mivel szokták etetni, de inkább ezt írd ki egy új kérdésben. Van kutya aki a pedigreetől pirosat pisilt a, és zöldet kakilt.
2012. okt. 12. 14:42
 17/21 anonim ***** válasza:

Semmi problémája nem fog abból sem származni, ha végül nem fog felállni a füle, amire végülis elég nagy esély van, tekintve, hogy az apja is hibás fültartású volt(ez a lusta felemelni dolog elég nagy szamárság, már bocsánat), hiszen úgysem tenyésztésre, kiállításra vetted, meg a fajtatisztaság sem volt fontos(aki tk nélkül vesz kutyát, az gyakorlatilag egy keveréket vesz, aki jó esetben hasonlít egy adott fajtára). Meg lehet próbálni lenyírni rajta a szőrt, illetve felkötni(bár 0 tapasztalattal én ennek nem esnék neki), próbálj keresni hozzáértő kutyakozmetikust, hátha. De ha teljesen lelóg neki, nagyméretű és nehéz a füle, akkor lehet kár is ezzel kínozni szerencsétlent. Volt olyan időszak(6-8 hetes kor), amikor stabilan álltak a fülei? Mert ha erre a kérdésre nem a válasz, akkor később sem fog, ha meg igen, akkor van rá esély, hogy később beáll neki.

Igaz, nem ez volt a fő kérdés, de engedd meg, hogy táplálással kapcsolatban tanácsot adjak. A Pedigree táp nagyon nem jó minőségű, ehelyett nagyon sürgősen válassz másikat, figyelmedbe ajánlanám az Acana, Orijen, Eukanuba, Hill's, Royal Canin, Taste of the Wild, Pro Plan, Bosch nevű prémium tápokat. Egy yorkinak a legjobb minőséget is olcsón meg lehet úszni, ezért érdemes a megfelelő fejlődés érdekében a lehető legjobbat adni neki. Namármost alapszabály, hogy a kutya előtt nem hagyunk kint napközben kaját(javíts ki, ha nem így van, bár én a kommentből ezt szűrtem le), egy 11 hetes kiskutyát naponta 3-4 alkalommal érdemes etetni úgy, hogy eléteszed az adagot, 10 percig otthagyod előtte, majd elveszed. Azzal, hogy előtte hagyod a kaját nem csak étvágytalan és motiválhatatlan lesz a kutya, de később dominanciaproblémák(szeparációs szorongás, agresszió, lakásban ürítés és további kellemetlenségek) is lesznek abból, hogy gyakorlatilag ő rendelkezik az étel fölött. A házikoszttal egy érzékeny gyomrú kölyök esetében csínján kell bánni, ugyanis a magunknak elkészített ételek túlnyomó többsége összetételében nem megfelelő a kutyának(zsíros, fűszeres, tejes, túl kevés fehérjét tartalmazó, stb). Ha mindenképp főzött étellel akarod etetni(amit én különösebben nem szoktam javasolni, mert egyrészt időigényes, másrészt a jó minőségű tápok megfelelő arányban tartalmazzák a tápanyagokat, ásványi anyagokat, amire a kutyának szüksége van), akkor főzz neki külön, hús+rizs+zöldségek, gyümölcsök, ebből álljon az étele, természetesen fűszerek és egyéb adalékok nélkül. Jó lenne minél hamarabb rászoktatni a tápra, mert később válogatós lesz (-->dominanciaproblémák) és előfordulhat olyan eset, hogy nem lesz időtök főzni rá. Eléteszed a tápot napi 3-4 alkalommal, ha megeszi megeszi, ha nem, akkor 10 perc után elveszed és megkapja újra a következő etetésnél, pár nap után úgy fogja falni a tápot, mintha az lenne a legfinomabb étel a világon.

2012. okt. 12. 14:47
 18/21 A kérdező kommentje:

Szia

NEm hagyom előtte a kaját természetesen, és nem állandóan házi kosztot eszik, csak azt részesíti előnyben...az alábbi száraz eledelekből fogok választani, mert rájöttem már 3 nap alatt hogy a pedigree nem jó, a kutya se eszi.

2012. okt. 12. 15:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor rendben.
2012. okt. 12. 15:11
 20/21 anonim ***** válasza:
A fajtának megfelelő kálcium és egyéb vitaminra ebben a korban nagy szüksége van a kutyának. A házi koszt és a sonka nem egy fejlődésben lévő kölyök étele.Mivel lehet, hogy gond lesz talán a fültartásával, még jobban szükség van a jó minőségű kölyöktápra neki. benne van minden, amire szüksége van a kölyöknek. Persze, csak akkor, ha csak és kizárólag azt a tápot eszi és nem kap hozzá ezt-meg azt.
2012. okt. 12. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!