Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya az ember lábára...

Ha egy kutya az ember lábára lép vagy ül az dominancia?

Figyelt kérdés
Csak érdekelnek a vélemények.
2012. okt. 11. 20:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Szerintem sem feltétlenül annak a jele. Az én kutyám mindig annak a lábára ül, aki a legdominánsabb a jelenlévők közül. Gyakran akkor csinálja, amikor úgy érzi, védelemre van szüksége.
2012. okt. 11. 22:37
 12/24 anonim ***** válasza:
nem csak az ülésre hanem arra is azt mondják hogy dominancia hogy ha neked dől. Ez azon az elven van hogy megsérti a személyes teredet az engedélyed nélkül.
2012. okt. 12. 09:23
 13/24 anonim ***** válasza:
Akkor dől nekem vagy ül az ölembe, ha oda hívom és simogatom. Ez nem a személyes terem megsértése, hiszen én hivtam oda. Ugyan így bármikor el is tudom küldeni. Ha egy idegen felveszi vele a kapcsolatot, elkezdi simogatni és erre a kutya neki dől, az megint csak az illető engedélyével történik. "Baj" akkor van, ha nyomulós a kutya és kiköveteli magána a szeretetet és foglalkozást akkor is, ha az ember nem akarja. Ez már nem kívánatos viselkedés, de itt a neki dőlés vagy rálépés már csak a dolog hozománya, nem ettől domináns, hanem attól, hogy nyomul akkor is ha nem kellene.
2012. okt. 12. 09:39
 14/24 anonim ***** válasza:
azért a kérdező se és előttem se azt mondták hogy oda hívták a kutyát.. nekem is befekszik meg ül az ölembe ha hívom.. A kéretlen lábra ülés és lábnak dőlés a dominancia.. Nah meg az ha esetleg el se lehet küldeni :/
2012. okt. 12. 09:53
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem szokott a személyes terembe bejönni, sem ráülni, a lábralépés akkor történik, mikor veszem a pórázt vagy a kajás edényt, ugrál össze-vissza, közben a lábamra is lép. Ez túlzott izgtatottság, ami persze nem jó, ezért is szoktatom le róla.
2012. okt. 12. 10:01
 16/24 A kérdező kommentje:
Azzal egyébként tisztában vagyok, hogy elég domináns a kis kanom, folyton felemelt farokkal, füllel és kihúzva megy más kutyákhoz, ivartalanítva van, de így is folyton jelöl, de ezekkel nincs bajom, mert le tudom tiltani.
2012. okt. 12. 10:05
 17/24 anonim ***** válasza:
Oké hogy letudod tiltani csak egyszer megy így oda mondjuk az én kutyámhoz aki nem dominánskodik senkivel viszont nem tűri ha erősködnek vele...
2012. okt. 12. 10:18
 18/24 A kérdező kommentje:
Gyakran megyünk kutyák közé, és látom a másik kutya reakcióját, akkor azonnal elhívom őt, ha látom, hogy van valami. Tegnap is pont volt egy olyan, hogy másik kutya hasonló testtartással közeledett, láttam, hogy balhé lett volna, azonnal elhívtam őt. Azzal nincs bajom, hogy dominánsabb, van egy kutya a telepen, az minden egyes kutyának azonnal hanyatt dobja magát. Na azt sokkal jobban utálnám, ha olyan lenne.
2012. okt. 12. 10:29
 19/24 A kérdező kommentje:
Másik meg, gondolom, ha a kutyád jólnevelt, nem megy bele semmiféle balhéba, vagy azonnal le tudod tiltani, így a te kutyádtól nem kéne félni, vagy de?
2012. okt. 12. 10:30
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem nem kell le tudom állítan persze.. Volt is most rá példa hétvégén mert akivel elmentünk sétálni annak elég domináns a kutyája.. Játszották az eszüket az első 10percben.. A legelején volt egy kis acsarkodás de utána elvoltak békében :)
2012. okt. 12. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!