Kutya verve jó? Tényleg meg kell vernem, hogy engedelmeskedjen?
Több kérdésem is lenne..de mindegyik egy téma körül...
4 hetesen került hozzánk a kiskutyánk, a mamája nem foglalkozott vele..így mi neveltük a párommal. Egy idő után elkezdett harapdálni, amit próbáltam megállítani, úgy hogy elkaptam a grabancát.de minden probálkozásom hatástalan maradt..a párom keményebben bánik vele és őt nem harapdálja. A doki szerint engem azért harap úgy mintha bolhászna, mert szeret...Én próbáltam a kutyussal mindig kedves lenni (most 6 hónapos) voltam vele ugyanakkor szigorú, de soha sem bántottam. A doki szerint erős kézzel kell vele bánni..a párom szerint is..
A sétáknál egy kis rétes részen elengedtük, mindig visszajött amikor hívtuk...de tegnap valami szörnyűség történt. Nem akart visszajönni, szólítottuk..utána mentünk a párommal..erre kiszaladt az útra, az autók majdnem elütötték..minket is majdnem, amikor utána futottunk..a párom ezek után megverte..de meg sem nyikant..ahogy korábban sem amikor ráesett egy fapolc..lehet nem érez fájdalmat??
A kérdésem az lenne, hogy valóban kell-e neki néha néhány "atyai pofon" vagy van esetleg valami más megoldás, hogy engedelmeskedjen??
Nekünk német juhászunk volt, és anya mindig azt csinálta, hogy 1l. vízbe belefacsart egy fél citromot, és mindig ha valami rosszat csinált, rá spriccelt egyet, és ez mindig segített.
Remélem ez segített
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!