Mi lesz az átlag sulya a kaukázusi kutyámnak felnött korára?
4 hónaposan tökéletes a 23kg. A komondorom 4 hónaposan 27kg volt és szikáran volt tartva.
A felnőtt kau átlag súlya szukáknál 40-50, kanoknál 50-60kg. Vannak kisebb és nagyobb méretűek. Extrém példányoknál előfordul a 70kg-ot megközelítő súly, de ez ritka. Vagy túlsúlyos.
Leonbergit ne várjátok akkorára. Ismerek jó néhányat, a 60kg-ot is nagyon ritkán érik el. Tesóméké egy 77cm marmagasságú 52kg-os kan. Rajta kívül még ismerek néhány növendék és felnőtt kutyát, mindegyik ilyen 45-60kg között mozog.
A kalcium szerintem felesleges, mert csak lerakódik, ha sokat kap. A kajából elvileg meg kell kapnia, hacsak nem valami gagyi táppal eteted.
Ha akkora mint egy németjuhász, akkor jó a méret. Mondom, tartsd szikáran, akkor majdnem biztos, hogy nem lesznek izületi gondok. Hacsak nem örökletesen hordozza. A gf600 jó, ha van pénzed rá. Ha nincs, az sem baj. Ha megfelelő táplálékot kap (minőség, mennyiség), akkor jó lesz a kutyád.
Na, akkor a kálciummal azonnal állj le, ha nem akarod tönkretenni a kutyát!
Amúgy, kedves # 3 köszönöm, hogy megpróbálod nekem bemutatni a leonbergit, de tisztában vagyok a súlyukkal (és minden egyéb külső belső tulajdonságukkal) kb. a születéstől fogva folyamatosan. Azt is tudom, hogy a felnőtt kutyám mekkora (sportosan tartva 65 kg) és azt is tudom, hogy a kölyök nagyobb lesz. Azt is tudom, hogy az átlagnál nagyobbak a kutyáim.
Mivel nekem nem hiszel, idéznék a 2012 októberi "A kutya" c. újságból:
"A leonbergi óriás méretű kutya, de mindig elegánsnak kell lennie. Egy 80 kilós kannak is."
/Kerekes Mária, FCI-nemzetközi küllembíró, leonbergi speciál bíró/
De ugyanebben az újságban más tenyésztő is emleget 80 kilós kutyát, ami azért már tényleg nagyon felső határ és valóban nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!