Összezavarottam. Anyi mindent írtok itt az oldalon. Mondanátok olyan tápot ami elég egy 10hónapos 40kilós kutyának amit 1 hónapra kijön max 15ezerből pls?
Ha árban minimális a különbség, akkor már inkább BC. Ha összeadod a Cibau rizs+kukorica tartalmát, kijön a végére, hogy több benne a gabona, mint a csirkehús.
BC-nek nem tudom hány %-a hús, de mivel az áll az első helyen és az egyetlen gabona benne a rizs, ezért egész biztos, hogy több hús van benne, mint gabona.
Az sem mindegy, hogy melyiknek mennyi a fehérjetartalma, nem szabad soknak lennie.
Nagyon főzni nem merek nekik szoktam adni táp mellé farhátat meg nyakat. Jutalom falatnak meg csirke szívet. Néha májat vagy zuzát szoktam rakni a táphoz.
Van még egy táp amiről kérnék véleményt.
A neve Imagine
Friss csirke 30% rizs 15% Baromfiliszt, baromfi zsír, kukorica glutén, halhús, répa, hidralizált csirke, egésztdehidratált tojás, só, élesztő, mono-kálcium-foszfát, kálium klorid, cikória, lenmag, yucca kivonat, taurin, cink methionin, citrom kivonat, glükozamin kondroitin szulfát.
Beltartalom 9% nedveség, 29%nyersfehérje, nyers zsír 16% nyers celulóz 2,3% nyers szulfát 7% kálcium 1,1, foszfát 0,9%
Adalék anyagok:Avitamin 15,000Ul/kg D3 vitamin 1,250Ul/kg,E-vitamin 100mg/kg, réz(pentahidratált réz-szulfát) 8,8 mg/kg
Ha ez nem tetszik senkinek akkor maradok a brit care-nél. Jah az imagine-ből 11000Ft 15kiló.
Én a Canun Puppy-t tudnám ajánlani neked, másolom az összetevőket:
Állati eredetű alapanyagok, amelyből baromfi hús min. 20%, hal és halszármazékok, tojás és tojástermékek. Gabonafélék (rizsliszt), növényi fehérjekivonatok, növényi származékok. Zsírok (baromfi zsír) és olajok. Sörélesztő, ásványi anyagok, Omega 3 - Omega 6 zsírsavak, természetes aromák, Yucca kivonat. Glükozamin-hidroklorid, kondroitin-szulfát, folsav, L-lizin, mannán- oligoszacharidok, frukto- oligoszacharidok, természetes antioxidánsok.
Beltartalmi értékek:
Nyers fehérje: 32%
Nyers zsír: 21%
Nyersrost: 2%
Nyershamu: 6%
Nedvesség: 10%
Kalcium: 1.2%
Foszfor: 1%
Nátrium: 0.35%
Vitaminok, provitaminok
A vitamin (E672) ………….. 24000 UI/kg
D3 vitamin (E671)…………. 1500 UI/kg
E vitamin (alfa- tokoferol)… 600 mg/kg
Nyomelemek:
E4 réz (réz- szulfát) – 10 mg/kg
A mi "kiskutyánk" ezen nőtt fel, nagyon elégedettek vagyunk/voltunk vele. Most már felnőtt tápot kap természetesen. Ő 40 kg, és egy 20 kilós zsákkal elég 1 hónapig neki.... szóval havi 10-ből kijön az etetése.
Webáruházakban találod meg, vagy a forgalmazónál. Náluk viszont 2 zsák a minimum rendelés, de az árban benne van a kiszállítás. Nekem ez így elég kényelmes... :)
Gondolom azért, mert megfizethető áron van és itt a hangsúly nem a hipoallergén tápon van, hanem az összetevőkön.
Én úgy vagyok vele, ha még tápoznék és váltani kéne Brit Care-ről, akkor ennél csak jobbra váltanék, ami az én szememben a gabonamentes tápokat jelenti, viszont ezek árban húzósabbak.
8-900 Ft/kg az megfizethető ár? Hát.... nem egyforma a pénztárcánk. :)
Egy kicsit ráteszel még, és kapsz 100% gabonamentest is.
Előző kutyámnál 1 évig sajnos én is hittem a gabonamentes legdrágább piacon kapható tápban, most már nem tenném ki a szervezetét annak, amit akkor kapott.
Amúgy leveszel a polcról egy drága színhús sonkát, még abban is találsz gabonát... kukoricakeményítő pl. Pedig egyes szakemberek azt is állítják, hogy nekünk, embereknek sem tesz jót. Pedig a hangsúly a mértéken van...
A kérdezőnek pedig üzenem, hogy próbáljon ki többféle tápot, nem biztos, hogy a te kutyádnak beválik ugyanaz mint másoknál.... egyébként korrekt eladók vagy forgalmazók kérésre küldenek neked mintát is. Én így kísérleteztem anno...
Mi kicsivel 800Ft alatt vettük kg-ját :)
Ill. a mennyiség sem volt vészes, napi fél kg elég volt neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!