A skót pásztorkutyánk megtámadta az ötéves fiamat (játék közben valószínűleg meghúzta a szőrét). Mellette álltunk így nem lett nagyobb baj, a fülénél harapta meg. Ő volt eddig a házikedvenc, de már nem bízok benne. Mit csináljunk a kutyával?
14:12, nem úgy értettem, hogy rögtön altatja el, hanem a veszettségi megfigyelés után. DE elaltatja, hiszen embert támadott meg.
Arra akartam kilyukadni, hogy ha már egy doki tud róla, akkor a kutyának annyi. Ha még nem tud, életben maradhat.
Mindenestre a fajtamentés jobb lenne,mint bizonytalan helyre,mondjuk egy szaporítónak odaadni a kutyát ingyen vagy fillérekért,hogy egy kölyökgyárba kerüljön.
Ott mindeghy az állat karaktere,külleme,mindene,marad ott addig,míg pénzt hoz,utána mehet is a dögkútba.
Azért mert egy kutya megharapott egy embert nem altatják el. Ha megvannak az oltásai, akkor még megfigyelés sincs.
Elkezdhetünk arról vitatkozni, hogy a gyerek hibája volt-e vagy a kutyáé, de semmi értelme. (szőrhúzásért nem szabadna odakapnia, de teljesen mindegy.)
Ha nem akarjátok megtartani, akkor hívjátok a skótjuhász mentést.
(skót pásztorkutyáról még én sem hallottam.)
Én úgy hallottam, hogy ha egy kutya megharap egy embert (és az feljelenti), akkor a kutyát elaltatják.
Nem így van?
(Bárcsak rosszul tudnám)
szerintem meg teljesen felesleges agonizálni azon, hogy kinek a hibája. ez a kutya veszélyes, nem maradhat tovább a kisgyerek közelében, mert legközelebb sokkal nagyobb bajt okoz. sajnos vannak kutyák, amelyek időnként indulatossá válhatnak, akkor is, ha amúgy békés fajtából származnak. én azt gondolom, hogy bármit is csináltok, nagyon sürgősen távolítsátok el a kutyát, ne várjátok meg, amíg esetleg tragédiát okoz, sok példa volt már erre.
és ha esetleg újra lesz valamilyen állatotok, ne hagyjátok felügyelet nélkül kisgyerekkel, mert a gyerekek akaratlanul is kínozzák az állatokat (húzza a szőrét, nyomkodja a szemét, visítozik a jelenlétében stb.)
Az eset szerintem egyszerű, már leírták előttem, de azért leírom én is:
Nem a kutya a hibás. Nem vérengzően letámadta szegény kissrácot, hanem odakapott, valószínűleg a következő okból kifolyólag:
A kutya, ha nem is alfának, de a gyerek felett állónak hiszi magát, és úgy is gondolhatta, ha bántják, akkor megvédheti magát.
Egy falkaállat mindig az adott rangsorhoz viszonyítja magát és úgy is viselkedik, Pl egy Béta (második a rangsorban) nem rendszabályozhatja a vezért, de mindenki mást igen. A kutya sajnos úgy látszik nem tudta, hogy pontosan hol is a helye, lehet, hogy bétánek, alfának hiszi magát vagy éppen a gyerek pozíciójában nem volt biztos, és úgy gondolta, hogy "hoppá, most feljebb tudok kerülni"
Véleményem szerint ez a kutya nem veszélyes, sőt, ha most lenne helyem, talán be is fogadnám, ha már a gazdájának nem kell...
Engem is harapott meg ismerős kutyája úgy, hogy odakapott , de nem a mi kutyánk volt és akkor még kisgyerek voltam, vagyis a szemében vele egynlő vagy alatta álló, de nem altatták el érte (igaz, én nem véreztem, csak karcolások voltak)
Szia! Ha meghúzta a szőrét ne csodálkozz, hogy megharapta, hiszen fájdalmat okozott neki. Te sem tűrnéd szó nélkül, ha egy ideges nő a boltban pofon vágna. Nem fogja bántani a gyermeket, a skót juhász békés kutya, talán az egyik legbékésebb.
A másik kérdésre válaszolva szerintem nem altatják el, nálunk történt egy eset: egy idióta nő bejött éjszaka és elkezdte ütni a kutyákat, amelyek megtámadták értelemszerűen hiszen bántalmazta őket. Nem harapták meg úgy hogy nyoma legyen és fájdalmat okozzon neki, csak megijedt a nő a hangos ugatástól. A kutyákkal semmit sem tettek, teljesen normális reakció volt ez tőlük. Tehát szerintem ilyenért nem altatnák el a kutyákat, akkor semmi értelme nem lenne annak, hogy egy kutya házőrző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!