Mennyire problémás egy lány yorki? Általában hányszor és mennyi ideig tüzel?
Fiú yorkit akartunk venni,de sajnos elpusztult 5 hetesen amin kinéztünk.A másik két lány közül még választathatunk,de nem tudjuk mennyire problémás egy kislány.
Azért nem kezdünk másik fiút keresni,mert ebben az esetben ismerjük mindkét szülőt...
Mindig figyelni kell rá ha elengednénk?Ha tüzel akkor mit szoktak tenni?Köszönöm a segítségeket!
Felborul a hormonháztartás??? Az ivartalanítással nem felborul, hanem MEGSZŰNIK a hormontermelés, épp ez a műtét lényege.
Szukáknál kiveszik a petefészkeket (ez termeli a hormont) illetve a méhét, kanoknál pedig a 2 herét. A hormontermelés pedig leáll.
Köszönöm a válaszokat!
- A kicsi úgy pusztult el,hogy szoptatás közben az anya felugrott,a picit rántotta magával,majd leesett és másnapra halt meg.
- A lányról tudjuk hogy fajtiszta,nagyon szép, a fiú pedig a sógoroméké,tulajdonképp tőlük vesszük meg.
Azt tudom hogy tüzelésnél póráz és odafigyelés kell, de ha nem tüzel,akkor el tudjuk-e engedni hogy játszon más kutyákkal is,vagy akkor is figyelni kell nehogy valaki fedezze őt :) ?
a kutyák csak akkor párzanak, ha a szuka tüzel. Egyébként baromira nem érdekli a kanokat a szuka kutya.
És nem, nem minden doki, hidd el. Láttam ivartalanításokat, van ahol csak a petefészket szedik, de előtte elmondják a gazdinak, hogy tüzelés után 4-5. hónap az ideális, amikor nyugalmi időszakban van a ciklus, akkor a legkevesebb az esélye annak, hogy a méh később problémát fog jelenteni. Ennek ellenére én is azt szeretem, ha mindent kiszednek, csak így olcsóbban kijön a gazdi..
ivartalanon jó mind két nem
ivartalanítás minél előbb és nem lesz vele semmi gondotok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!