Állatartók .! Van 1 Cane Corso kutyám,4 honapós. Mai nap folyamán vettem észre hogy futás közbe többször is becsuklott az első két térde. Elvittem az állatorvoshoz azt mondták csontkinövése van.!?
szerintem én kezdem kapisgálni mire gondolsz. mutasd meg a képen, hol gondolod a térdét. Szerintem inkább az elülső lábtőnél laza még és akkor néha megbicsaklik. Egyszerűen a kiskutyát vékonyan kell tartani, és mehet neki a porcvédő, porcképző mondjuk GF 600, vagy Luposan.
Nekem bullmasztiffom van, ennyi idősen, mint a tied, ha neki iramodott, esett-kelt. A lábai egyszerűen nem engedelmeskedtek neki. Izületre én is GF600-at javasolnék.
Ezt az első térdet én sem értem. Max. könyöke lehet, vagy tényleg az izületeire gondolt a doki, amik lazábbak. Vagy max. magas fehérjetartalmú tápot adotatok neki, aminek következtében megvastagodtak az első lábai a lábfejénél - talán erre gondolt(?), de ez is korrigálható. Nagyon ritka az, hogy egy 4 hónapos kutyát már műteni kelljen.
Keressetek fel egy másik dokit!
Le tudnád fotózni az első lábait?
Kölyökkorban még kajlák, csetlik-botlik a legtöbb kutya.
A pároztatásról meg annyit, hogy csak akkor csináld, ha törzskönyves a kutyád, és meg lesz a tenyészszemléje. Illetve ha bármilyen problémát észlelsz, akár izületi, akár más, nézesd meg orvossal. És ha tényleg baja van, akkor legyen benned betyárbecsület, és nem szaporítod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!