Esős-sáros időben milyen technikákat alkalmaztok séta után a kutya és a lakás tisztán és szárazon tartására?
Amíg lakásban volt az eb, addig séta után alapos áttörlés, majd a lakásban bősz sepregetés és felmosás, a szép fekhelyére persze nem engedtem.
Most kerti kutya inkább...az este bőrig áztunk sétán, áttöröltem, de azért vizes maradt még, nem hagytam kint a házában, itt szárad mellettem :D Söprés-felmosás szintén meg volt.
Ti esős-sáros időben történő séta után a kerti kutyát kint hagyjátok, vagy beviszitek a házba melegedni?
A lakásban fekhet vizesen a puha párnájára, szivacsára, matracára, vagy csak száradás után? Az egész lakást birtokba veheti közvetlen séta után, vagy csak az előszobát pl?
Csupán érdekel, hogy ki hogyan oldja meg a kutyatartás eme kevésbé kényelmes oldalát...:)
Köszönöm a válaszokat!
Én vízkicsapatót használok két óriástestű hosszúszőrű kutyához.
De ha nem akarom hogy bejöjjenek, akkor egyszerűen kint hagyom őket vizesen. Mivel úgyis csak a fedőszőrük ázik el és alul csont száraz, ezért nem lesz semmi bajuk, reggelre maguktól is megszáradnak.
Nálunk ugye csak a lakásban van :)
Ha felértünk, azonnal meg kell állnia az előszoba közepénz (innen egy lépés a fürdő), ott leveszem a pórázt, nyakörvet, majd irány a fürdőkád. Tappancsmosás, ha szükséges, a hasát is megmosom :)
Leterítek neki egy törölközőt a puha helyére, arra lefekszik, ott egy kicsit megtörölgetem, miután nagyjából megszáradt és a tappancsa már nem hagy nyomot, mehet amerre akar :)
Köszönöm a sok választ!
#5. Argos is bent megvacsizott, kidőlt, felmostam...aztán lefekvés előtt megy ki aludni a házába :)
Akumi: amikor én csak törlöm a kutyát, utána a járólapon-kövön homokszemcsék lesznek, ami nagyon irritál :( nem győzök sepregetni...
Alexandra: Magától megy a kádba, vagy emeled? :D Párod hogy viszonyul a tényhez, hogy kutya a kádban? Minden este fürdés előtt kádat takarítasz? :Dó)
Amikor előző kutyával panelban voltunk, előszobába lavor víz, szivacs, első két láb, alváz, hátsó két láb mosás, törcsire törölközés és mehetett...de azért így is voltak tappancsnyomok és homok...ha a kádba kézben vittem, az még járható volt, de ha a saját lábán ment, akkor a fél lakást, gardróbot, fürdőt, előszobát fel kellett mosni :D
#8. A kis-közepes kutyám, akivel panelban voltunk, evés után az ágyam oldalába törölgette a pofiját :D egy idő után fekete lett a kárpit, ezért jól kipucoltuk és egy törölközőt raktunk a párnák alá, ami a földig lógott...abba törölközhetett aztán :)
#9. Itt is az a baj, hogy nincs terasz, csak egy kis fedett rész a bejárati ajtó előtt, ahova bevert az eső...utána a konyha, majd az én szobám közvetlen...az a probléma, hogy ugye én is ki-be járok a kinti cipőben...sáros-esős időben nem győzök felmosni, hogy viszonylag tisztaság legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!