Melyik a legszobatisztább kutyafajta? Vagy legalábbis melyiket lehet a legkönnyebben szobatisztaságra tanítani?
Ha ennyire nincs elképzelésed, csak kéne kutya a házhoz, akkor sétálj be egy menhelyre, add elő, milyen célra kéne kutya, és ments meg egy életet. Teljesen felesleges ezért százezreket kiadni, olcsón meg ne vegyél kutyát, mert könnyen megszívhatod.
A másik fontos dolog pedig, hogy mivel szemmel láthatóan nem sokat tudsz a kutyázásról, azt javaslom, hogy olvass el egy-két könyvet (pl. Jan Fenneltől, vagy Cesar Millantól) a kutyák működéséről, illetve a Cerberos kutyaiskola Ebneveldéjét is nagyon ajánlom, sok hasznos információ van benne, amivel sok későbbi problélmát előzhetsz meg.
Egyébként nem értek egyet az elsővel. Nem tanul meg minden kutya ugyanolyan hamar szobatisztának lenni. Pl. a havanesek állítólag kifejezetten lassan 8-9 hónapos korukra lesznek teljesen szobatiszták...
Meg ahogy a gyerekek, úgy a kutyák egyes egyedei között is lehetnek eltérések. Én 2 évesen már szobatiszta voltam, míg az öcsém még 3 évesen SEM.
Na meg ez alapján, h csak az szobatiszta aki nem a lakásban szarik, akkor mi emberek sem vagyunk szobatiszták... legalábbis remélem XD Számomra a szobatiszta= kijelölt helyre tojás, nagynénémék kutyája az erkélyen egy ládába végzi a dolgát, amibe újságpapír van. Szerintem ő szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!