Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány éves korig kötelező a...

Hány éves korig kötelező a kutyachip?

Figyelt kérdés
Sajnos nem találom az ide vonatkozó szabályozást, csak annyit találok, hogy 4 hónapos kor felett. Engem viszont az érdekelne, hogy hány éves korig kötelező?! Vagy mi alapján határozzák meg, hogy érdemes e beültetni?

#kutyachip #elektronikus transzponder
2012. okt. 2. 15:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%

Istenem, miért ilyen értetlenek az emberek????

Olvasd el a törvényt, hátha megtalálod külön kiemelve a neved, hogy nektek nem kell!

2012. nov. 5. 08:55
 12/12 anonim ***** válasza:
64%

Ez nem értetlenség, hanem pl. a kutyáért való aggodalom. Nekem 14 éves bénult kutyámat oltották be veszettség ellen (mondanom se kell, a kutya nem bírt sehova se kimenni), pedig kértem az orvost, hogy nem lehetne eltekinteni ettől? Mert állítólag indokolt esetben el lehet, na de nálunk nem így történt. Nem volt elég indokolt eset??? A kutya utána majdnem meghalt. Végül még fél évig húzta. Van olyan eset, amikor az oltás vagy chipbeültetés orvosilag potenciálisan ÁRT, például immunbetegség, legyengült állapot, vagy olyan neurológiai rendellenesség, amikor minden stressz (pl. chipelés) RONT és visszafordíthatatlanul a helyzeten. De érdekel ez valakit? Úgy tűnik, nem. Hülye jogszabályok, amik a józan észnek és az emberségnek nem hagynak teret.

(Lehet lepontozni nyugodtan.)

2012. nov. 8. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!