Kutyákba kötelező az a microchip?
És büntetni is fogják ha nincs ?
Minálunk van kerítés ! Nem szökik el a kutya .. Méghogy elszökik :D Ahol van rendes kerítés onnan nem megy el..
Kedves Akumi!
Én nem vitatkozni akarok veled, de a két dolog nem mond ellent egymásnak. Az orvosi vizsgálat díja nincs is a rendeletben feltüntetve, természetes, hogy azt külön kell fizetni. Illetve a regisztráció menetéről pedig illik az állatorvosnak tájékoztatni a gazdát.
Csak csendben jegyzem meg, hogy ezek szerint nekem marha nagy szerencsém van az állatorvosunkkal, mert ő minden oltás előtt tisztességesen megvizsgálja a kutyámat, de az oltás díján kívül még sosem kért ezért külön pénzt, sem a beültetéshez kapcsolódó vizsgálatért.
Nekem továbbra is a "ruhatár elv" jár a fejemben: ha kötelező, akkor ingyenes. És senki ne jöjjön azzal, hogy nem nagy összeg! Igenis nagy, ha hozzáveszed, mennyi mindent kell még fizetni a mindennapokban.
Másrészről pedig, nem minden kutya szorul rá a chip által elérhető segítségekre; vannak intelligens kutyák is, sőt intelligens gazdik is, akik soha nem okoznak gondot.
Nem mondom, hogy ne legyen kötelező (bár szükségtelennek tartom), de a szegényember zsebében való turkálást nem tolerálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!