Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Budapesten hol nézhetünk meg...

Budapesten hol nézhetünk meg közelebbről kölyök pulit?

Figyelt kérdés
A barátnőm puli-mániás, de egyelőre nincs kertes családi házunk, ezért a tartására nem gondolhatunk.Szeretném elvinni egy helyre, ahol legalább megsimogathatja őket. Kutyakiállítás, kutyakereskedés, bármi ötlet?
2009. aug. 3. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Kutyakereskedésről hála istennek nem tudok Budapesten, sem az országban, az kéne még csak...

A kutyakiállítás jó ötlet, kutya.hu-n biztos fent van, mikor lesznek, nézzetek el egyre. Kölyköket simogatni nem biztos, hogy tudtok, mert ha visznek is ki kicsiket, valószínűleg nem azért, hogy rommá simogassák őket a látogatók, de azért meg lehet próbálni.

Ezen kívül felkereshettek tenyésztőket, hogy mekkora álom ez a barátnődnek, és nem ugorhatnátok-e be egyszer egy simire. Biztos lesz valaki, aki annak reményében, hogy majd tőle fogtok venni pulit, megengedi.

Egyébként pulit lehet lakásban is tartani, ha van elég időtök rá, sőt. A pulinak nem tér kell, inkább feladat és gazdi, ami lakásban összehasonlíthatatlanul több van. Nem fog idióta módjára fel-alá rohangálni sem a kertben, sem a lakásban, foglalkozni, sétálni mindenképp kell vele, no meg tanítgatni, merthogy elég jó eszű állat. Az egyetlen gond a hangja lehet, kellemetlenül sokat ugat némelyik, de azért ez sem általános, és valószínűleg le lehet szoktatni róla.

2009. aug. 3. 19:13
 2/4 anonim válasza:
ne haragudj 19:13-as kommentelő, de irtózatos butaságot mondtál... szerintem eszetekbe ne jusson lakásba tartani egy puli kutyát, mert megbolondul a szerencsétlen... a kutya, főleg a Puli, kertbe való, még sokszor az is kevés neki, ugyanis eredetileg a nyájat őrzi... iszonyatos nagy mozgás, tér, játék igénye van... nekem Puli kutyám van, aki a házba abszolút be sem akar jönni, még ha hívom, akkor se... idegenkedik a háztól- lakástól. az én Pulim egyébként Tájjáról való (tokaj hegy alja..) és ott a születése másnapján láttam először, a kezembe is vehettem. (10 centi volt az egész) :) nem igazán tudok hűségesebb és barátságosabb kutyát mondani nála. semmi probléma nincs vele, iszonyat okos pedig soha nem tanitottam semmire.
2009. aug. 3. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Én csak azért vagyok a lakásban tartás mellett, mert nagyon-nagyon sokan úgy gondolják, hogy ha a kutyának ott a kert, azzal el van intézve. Szerintem a gazdival való együttlét fontosabb, és sajnos manapság a pulik sem az igaziak, családi kutyát csináltak abból is, ritka a rendes terelésre termett pulcsi. Nyilván van olyan puli, aki meghülyülne lakásban, de én sajnos inkább kertben elfásult pulikat látok, és a csak kertben tartást simán lehet ingerszegény környezetnek nevezni, ami szintén nem az igazi.

Nyilván az az ideális, ha kertben, de lakásba beengedve tartjuk a kutyát, napi nagy sétákkal, de erre kevesen kaphatóak. Általában vagy kert, vagy séta, és akkor már inkább séta.

2009. aug. 3. 19:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Állatkert? Ott vannak kutyák...
2009. aug. 3. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!