Budapesten hol nézhetünk meg közelebbről kölyök pulit?
Kutyakereskedésről hála istennek nem tudok Budapesten, sem az országban, az kéne még csak...
A kutyakiállítás jó ötlet, kutya.hu-n biztos fent van, mikor lesznek, nézzetek el egyre. Kölyköket simogatni nem biztos, hogy tudtok, mert ha visznek is ki kicsiket, valószínűleg nem azért, hogy rommá simogassák őket a látogatók, de azért meg lehet próbálni.
Ezen kívül felkereshettek tenyésztőket, hogy mekkora álom ez a barátnődnek, és nem ugorhatnátok-e be egyszer egy simire. Biztos lesz valaki, aki annak reményében, hogy majd tőle fogtok venni pulit, megengedi.
Egyébként pulit lehet lakásban is tartani, ha van elég időtök rá, sőt. A pulinak nem tér kell, inkább feladat és gazdi, ami lakásban összehasonlíthatatlanul több van. Nem fog idióta módjára fel-alá rohangálni sem a kertben, sem a lakásban, foglalkozni, sétálni mindenképp kell vele, no meg tanítgatni, merthogy elég jó eszű állat. Az egyetlen gond a hangja lehet, kellemetlenül sokat ugat némelyik, de azért ez sem általános, és valószínűleg le lehet szoktatni róla.
Én csak azért vagyok a lakásban tartás mellett, mert nagyon-nagyon sokan úgy gondolják, hogy ha a kutyának ott a kert, azzal el van intézve. Szerintem a gazdival való együttlét fontosabb, és sajnos manapság a pulik sem az igaziak, családi kutyát csináltak abból is, ritka a rendes terelésre termett pulcsi. Nyilván van olyan puli, aki meghülyülne lakásban, de én sajnos inkább kertben elfásult pulikat látok, és a csak kertben tartást simán lehet ingerszegény környezetnek nevezni, ami szintén nem az igazi.
Nyilván az az ideális, ha kertben, de lakásba beengedve tartjuk a kutyát, napi nagy sétákkal, de erre kevesen kaphatóak. Általában vagy kert, vagy séta, és akkor már inkább séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!