Hogyan válasszak menhelyről kutyát?
Jelenleg német juhászkutyám van, de túl pörgős, és rengeteget kell vele vesződjek, hogy érezze, hogy én vagyok a falkavezér, és ez sok energiámat elveszi. Megfogadtam, hogy legközelebb menhelyről fogadok örökbe egy NYUGODT kutyát, akinek ha egész nap feküdnie kell, akkor egész nap fekszik, és nem szedi szét a kertet, sétánál nem húz olyan vehemensen, és nem rohangál egész nap. Na és persze behódol nekem, kevésbé agresszív.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan válasszam ki pont azt a kutyát, aki nekem megfelelne? Gondolom nem az a kutya lesz, aki az elsőként a kerítésre ugrik, és "kiválaszt" engem. De akkor melyik lehet a leghasonlóbb az elvárásaimhoz első ránézésre? Nyugodtan odajön, vagy már behódolva, sunyítva jön hozzám? Vagy csak fekszik, hagyja magát, de játéknál felélénkül? Egyáltalán szükség van ilyesmi megfigyelésekre, vagy valóban érezni fogom, hogy ő az a kutya, aki nekem kell?
És majd később a menhelyen menjek végig minden kennelen, és csak a legvégén válasszak?
A kutya méretének majd kistestűt szeretnék, szőrhossz és szín tökmindegy.
Köszönöm a válaszokat!
Pont egyidős a kutyusommal :) Az enyém hétfőn lesz 15 hónapos :)
Én lelkiekben kb. min. 1 évre készülök még :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!