Úgy néz ki örökbe fogok fogadni menhelyről v. fajtamentésből magyar vizslát. Kant vagy szukát válasszak?
Már kinéztem elötte egy kennelt, de aztán a menhely, fajtamentésnél döntöttem...megérdemelnek még egy esélyt:)
csak nem tudom kan vagy szuka legyen?
mindegyiknél vannak előnyök és hátrányok.
pl. a szukák félévente tüzelnek. ilyenkor a kanok megérzik, és ha fiú kutyusod lesz és szuka lesz a közelben el is kóborolhat. (ivartalanítás)
amúgy azt hallottam, hogy 64%-ban a szukák jobban kimutatják a szeretetüket, viszont a kanok meg játékosabbak.
legalábbis én így olvastam.
de szerintem ne ezen múljon. menj el és kérdezd meg hogy milyen a viselkedésük, stb. és úgy dönts
Nos manapság előszeretettel javasolják, hogy az ember ivartalanítsa a kutyáját mert rengeteg a be nem tervezett alom és így a menhelyen sínylődő kutya...
Ha nem akarsz ivartalaníttatni, akkor mindenképpen kant válassz, mert a szukával nagyon meg fogtok szenvedni a tüzelési időszakokban.
De valóban úgy van ahogy az első válaszoló is írta, a fajtamentésnél jól ismerik a gondozásuk alatt lévő kutyákat, ha elmondod mik az igényeid ők biztosan tudnak javasolni számodra megfelelő kutyát.
A fajtamentők ugyse fognak ivarosan kutyát örökbe adni, ugyhogy igazából mindegy.
A szuka kutyák picit simulékonyabbak, könnyebben kezelhetőek, de tényleg kutyája válogatja.
Nagyon gratulálok hogy a fajtamentés mellett döntöttél. Magyar vizsla az egyik leggyönyörübb, legokosabb kutyafajta, de a hiperaktívitása miatt az egyik a menhelyeken legtöbbet elöforduló a fajtatiszta kutyák közül. Fáraszd mindennap jól le és álomkutyád lesz.
Szia Kedves Kérdező!
Nekem négy vizslám van jelen pillanatban , fiúk lányok vegyesen…
Fontos kérdés , hogy kölyök kutyát szeretnél vagy már felnőttet. A kölyök kutyáknál van beleszólásod , hogy majdan felnőtt korábban megörül esetleg a labdáért vagy hidegen hagyja és hasonlók, te alakíthatod valamennyire a jellemét.
Nekem csak az egyik fiúm van nálunk kölyök kora óta és ő megörül a labdáért a többi már elmúlt egy éves mikor hozzánk került és labdára se nézz, valószínűleg az előző „szerető” gazdái ennyit foglalkoztak velük…
Tévhit , hogy a fiúk játékosabbak és ez halmozottan igaz a vizslák esetén és én azzal a feltevéssel se értek teljesen egyet , hogy a lányok jobban kimutatják a szeretetüket …
Becsülendő , hogy örökbe szeretnél fogadni , nekünk is minden kutyánk kidobott, hihetetlenül szeretetre éhesek, készülj fel , hogy hetekig az árnyékod lesz a kiválasztott tündér !
Igazából nem lehet általánosítani , melyik nem a jobb , minden vizsla arra született, hogy a gazdáját imádja és Őt is megpróbálják ugyan ennyire szeretni , de az képtelenség . Hívd föl a fajtamentőket kérdezd meg , hogy van e kutyájuk gondozásba , de az is lehet , hogy megkérdezik merre laksz és akkor megmondják , h a közeledbe hol van menhelyen vizsla .
Az ivartalanítás az egyik legfontosabb dolog!
Talán annyit írnék a lány vizslák javára , hogy nem fog a sétáltatás verekedésbe fajulni egy agresszív kutya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!