Szoktátok a kutya ólat téliestíteni?
Hungarocell lapokat raktunk fel. Alá szalma, nem takaró kell, mert a takaró átnedvesedik, így többet árt mint használ. A ház ajtaja elé pedig pokrócot rögzítünk, több rétegben.
És fontos, hogy a kutyus méretének megfelelő legyen a ház!!!
A mi kutyaházunk elég nagyra sikeredett, a kutyám kétszer is belefér :D
Kívül fából, belül OSB lapból készült, köztük van hungarocell, pvc, valami szigetelő fólia...a teteje ugyan csak OSB és az a hullámpala, hullámlemez vagy mi, de a kettő közt is van több réteg hungarocell, pvc és fólia.
Télen teszek rá thermofüggönyt. Tavaly szegeltem a belső oldalra vastag polifoamot, még bírja :)
Ja, a ház ajtaja a hosszabbik oldal jobb oldalán van, így szélvédett a házikó.
Télen diófalevelet raktam bele fél méter vastagon, rá pedig 3 vastag pokrócot...ahogy belement, lenyomta és belefészkelte magát.
Az én kutyám (közepes termetű, hosszú szőrű volt) faházát vastag kartonpapírral borítottam be mindenhol (tehát a tetejét, oldalait, alját is), arra fólia került. Széltől csapadéktól védett sarokba állítottam (ahol ha sütött a nap, érezhetően melegebb volt a levegő is), nem a földre, hanem téglákra . A ház bejáratára szőnyegdarabot tettem, belül takaró volt (azt jobban szerette mint a szénát/szalmát, bár én is inkább a szénára/szalmára szavaznék, főleg hogy a pokrócot sok kutyus ki is rángatja a házból), amikor átnedvesedett, mindig kicseréltem.
Szerintem egy német juhásznak nem fog gondot okozni a hideg, csak szélvédett helyen legyen a háza és mindig száraz fekvőhely legyen alatta. Persze ha le van szigetelve az sose árt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!