Milyen idősen kell elkezdeni tanítani a kutyát?
"Ez természetes h hozzá jobban kötődik, hisz fajtárs. A megoldás: külön viszed őket sétálni."
Ezt te írtad le először. Aztán meg azt írtad, hogy kidobott idő.
Itt már egy falkáról van szó és kettő kutya is egy falkát alkot.
Az idősebb kutya a gazdát figyeli és az instrukciót követi, ezért a kiskutya az idősebb kutyát fogja leutánozni, de rájön arra is, hogy az utasításokat a gazda adja. A kutyák egyáltalán nem hülyék.
Például. Volt egy idősebb kanom és egy kölyök szukám.
Lementünk a térre sétálni. A kölyök mindjárt játszott a többi kutyával. A másik kutyám erre-arra bóklászott.
Indultunk hazafelé és szóltam a kölyöknek. Nem jött. mentem tovább a másikkal aztán megálltam. a kan lefeküdt a fűbe és vártunk.
Kb 5 perc múlva odaszáguldott a kicsi és lefeküdt az apja mellé. Ekkor megkapta a nagy dicséretet.
Hagytam, hogy kitombolja magát a többi kutyával, elfárad és visszajön.
Ez csak egy példa számtalan közül.
Szöveg értelmezés nem túl jó...
Akkor felesleges, ha ugyanúgy hagyja h ne rá figyeljen, hanem menjen össze-vissza.
A másik meg kérdés h mi a cél? Mert természetesen működik amit mondasz, de igencsak lassítja a folyamatot és néha látszat stabilitást mutat a kutyánk tudásában, felénk való kötődésében. De ugye kinek mi a preferenciája és elvárt szint amit a kutyájával el akar érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!