Mennyi idős kortól lehet elkezdeni tanítani a kutyát?
A szobatisztaságra szoktatás hosszú folyamat, fél éves korig még napi négy séta mellett is becsúszhatnak balesetek. Egy 8-10 hetes kölyöknek még kb. két óránként, evés/ivás után, ébredés után, és játék után pisilnie kell.
A szobatisztaságra szoktatás annál hatékonyabb, minél többször sikerül eltalálnod mikor kell neki, és minél többször tudod a megfelelő helyen jutalmazni érte.
Mozgásigénye hatalmas, érdemes valamilyen kutyás sportot űzni vele (agility, flyball), de az a minimum, hogy kerestek kutyás társaságot, ahol esténként legalább egy órát rohangálhat a fajtatársaival. És egy ilyen kutyával mindenképpen érdemes kutyasuliba is járni.
Ez enyém 8-10 hetesen rengeteget aludt. Ha fent volt, akkor meg rosszalkodott. :D
Egy jó tanács: amint kiviszitek sétálni, és már nem fél az utcán, kezdjétek el tanítani neki a lábnál követést. Én sajnos nem így csináltam, és már nagyon bánom, mert már akkora ereje van, hogy elég nehéz dolgom van vele.
A kutyára vonatkozó szabályokat pedig már most alkalmazzátok, mert később már nehezebb dolgotok lesz ezzel is. Nálunk van olyan szabály, amit kiskora óta alkalmazok, és azt soha nem szegi meg. De amit mostanában vezettem be, azt bizony néha megpróbálja megszegni.
Ja, és néha be fog ám próbálkozni, hogy még mindig ti vagytok-e a falkavezérek. Enyém is szokott tesztelni engem. Csinál valami rosszat, vagy megszeg egy szabályt, aztán úgy néz, mint aki azt gondolja, hogy "na, most mit fogsz csinálni?".
Gratulálok a kutyushoz! Nagyon sok örömet fog okozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!