Panelban lehet kutya vagy valamilyen háziállat?
Miért "bömbölne" a kutya egyáltalán?
Meg kell nevelni. Pici korától erre neveltük a kutyánkat, senkit nem kérdeztünk meg, hogy beleegyezik-e, hogy legyen kutyánk (egyébiránt tök felesleges lett volna, mert úgyis hazahoztuk volna), a kutya csöndben van, nagy ritkán vakkant egyet. Néha meg is kérdezik, hogy napközben hogy van a kutya, mit csinál? Mondtam, hogy tudtommal pihen. Pihen is, egy hangját sem hallják a szomszédok.
Egyébiránt engem sem kérdez meg senki, hogy akarok-e sok-sok éven át, bömbölő, fölöttem futkározó gyerekeket hallgatni. Pedig most pont kifogtuk.
"Egyébiránt engem sem kérdez meg senki, hogy akarok-e sok-sok éven át, bömbölő, fölöttem futkározó gyerekeket hallgatni."
Fú, de ismerős a helyzet. Amikor megvettük a kutyánkat, szinte az összes szomszéd hőbörgött, hogy feljelentenek, ha a kutya zavarni fogja őket, stb. A kutyánk 3 éves, soha egyszer sem állt neki vakkantgatni. Bezzeg a szomszéd gyereke...Na, most mindenki a kölyök miatt hőbörög, 3 éve meg engem akartak feljelenteni csendháborításért, csak nem jött össze, mivel a kutyám meg van nevelve, nem úgy mint a szomszéd gyereke...
Na igen :S
Mi most 2 oldalról kapjuk, mellettünk és fölöttünk is ovis gyerekesek vannak. A fölöttünk lakó gyerek hisztizik és rohangál a lakásban, a mellettünk lakó pusztán ordít és szintén hisztizik - ő vmikor még a lépcsőházban is. Nekem sem a gyerekekkel van bajom, nem tehetnek róla, hogy a szüleik nem nevelik meg őket. Csak azért na, ami sok, az sok.
Ennek a kijelentésnek max. akkor lenne alapja, ha a kutya egész nap vonyítana, zavarná ezzel a szomszédokat. De itt ilyenről szó sincs.
A saját tulajdonú lakásunkban, élve a törvény adta lehetőségekkel tartunk egy kutyát, aki senkit nem zavar, még mindig nem értem hol itt a probléma.
Egy Budapesti 10 emeletes panelban élek, alattam egy cane corso, fölöttem egy bullmasztiff. 4 lakás van az emeleten, közvetlen mellettem egy vénember, süket, bömbölteti a tv-t, sőt, még veszekszik is vele. És egy kislány, aki úgy ordít, mint akit kínoznak, pedig nem.
A két kutya soha nem zavart, amikor elmegy egy mentő, tűzoltó, vagy szirénázó rendőr, akkor vonyítanak egyet, de ennyi. Nem ugatnak, nem puffognak, ha nem tudnám, hogy vannak, szerintem fel sem tűnne.
Egy dolog zavar, de az is a gazdi hibája. A pisis lift. Főleg, ha egy ivaros kan kutyáról van szó. De talán nem az utolsó pillanatban kellene levinni őket, és akkor ezt is elkerülhetnénk. Fölöttem kettővel lakik egy csivava, na az zavar. Egész nap ugat, morog, a lépcsőházban mellette nem lehet elmenni, mert támad. De mondjuk én elfogult vagyok, mert utálom ezeket a kis divatebeket, de a két 50 kilós kutya nem zavar. Egyébként lakik még a házban egy hatalmas német juhász, egy labrador, és egy boxer is. Mindegyik csöndben van.
Ha normálisan megneveled, lehet tartani panelben kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!