Aki kutyasuli párti az mért hiszi azt, hogy ott jól nevelt lesz a kutya?
Szerintem nem a kutyasuli a lényeg, hanem a gazda hozzáállása..
Segítség nélkül neveltem egy jól viselkedő pitet, míg ismerősöm 2 hónapja kutyasuliba jár és a kutya morog rá a kaja miatt, stb.
Ahogy sokan már írták, nem a kutya lesz jólnevelt, hanem a gazdikat tanítják, hogy hogyan kell "kezelni" egy kutyát.
Persze, van olyan gazdi-kutya párosítás, amikor nem kell kutyasuli.
Sajnos nálunk a "kutyás kultúra" is a béka feneke alatt van. :(
Nekem van egy mentett 4 hónapos blökim. Imádom a lányt, és az elején azt mondtam, hogy kell a fenének kutyasuli, úgy imádom a kutyámat, ahogy van....
Aztán egy véletlen folytán megnéztem egy órát, hogy mégis mit csinálnak, akkor döntöttem el, hogy mi is fogunk menni.
Még csak 4 foglalkozáson voltunk, de ég és föld a különbség a kutya viselkedésében és az én hozzáállásomban a dolgokhoz.
Persze, megvannak még a "kölyök bajok", felugrál, sírás... de lassan formálódunk mindketten.
Ami engem illett, kutyatartáshoz simán kötelezővé tennék vmi tanfolyamot. Sokan divatból vagy csupán véletlen melléfogásból rossz kutyát/fajtát választanak, vagy a gazdi nem elég határozott....és van az a típus, aki szerint ha 3 gyereket már felnevelt, akkor egy kutya nem okozhat problémát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!