Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki kutyasuli párti az mért...

Aki kutyasuli párti az mért hiszi azt, hogy ott jól nevelt lesz a kutya?

Figyelt kérdés

Szerintem nem a kutyasuli a lényeg, hanem a gazda hozzáállása..

Segítség nélkül neveltem egy jól viselkedő pitet, míg ismerősöm 2 hónapja kutyasuliba jár és a kutya morog rá a kaja miatt, stb.

2012. szept. 23. 21:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja és természetesen nem minden kutya lesz jólnevelt, aki suliba jár! Sajnos...
2012. szept. 23. 23:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem aki valóban kutyaiskolába jár és onnan valóban meg is ragad benne valami, az nem hiszi azt, hogy a kutyaiskolától lesz jól nevelt a kutya. A kutyaiskola egy eszköz, mellyel a gazda számára megkönnyíthető a jól neveltség felé való menetelés. Nem mindenkinek van erre szüksége, ám a legtöbb kezdő - megannyi könyv elolvasása ellenére - még a pórázt is alig tudja kezelni, nemhogy esetleg megbirkózni egy olyan problémával, amire nem számított, kezdő kutyásnak pedig biztos, hogy lesz az első néhány hónapban ilyen probléma. De tapasztalt gazdáknak is jó a kutyaiskola, az állandó, felügyelt szocializáció miatt. A kutyaiskola arra jó, hogy megmutassa, mit és hogyan tehet a gazda különböző helyzetekben, s hogy külső szemlélőként megnézze, képes lesz-e a tanultakat alkalmazni. Az már más kérdés, hogy otthon csinálja-e a gazda, vagy hogy egyáltalán feltűnik-e neki az, hogy a kis szőrgolyó simán lemorogja őt a saját ágyáról :D.
2012. szept. 24. 06:32
 13/14 anonim ***** válasza:
a probléma ott kezdődik, hogy csak a kutyaiskolára korlátozódik a foglalkozás. otthon, utcán akárhol a tanultakat gyakorolni, alkalmazni kell. És rá kéne jönni sok embernek, hogy nem ugy vásárolunk kutyát, hogy tök jól néz ki és tetszik. hanem természet, vérmérséklet alapján kéne megtalálni, ami passzol hozzánk. És akkor nagyon-nagyon sok probléma elkerülhető.
2012. szept. 24. 06:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy sokan már írták, nem a kutya lesz jólnevelt, hanem a gazdikat tanítják, hogy hogyan kell "kezelni" egy kutyát.

Persze, van olyan gazdi-kutya párosítás, amikor nem kell kutyasuli.

Sajnos nálunk a "kutyás kultúra" is a béka feneke alatt van. :(

Nekem van egy mentett 4 hónapos blökim. Imádom a lányt, és az elején azt mondtam, hogy kell a fenének kutyasuli, úgy imádom a kutyámat, ahogy van....

Aztán egy véletlen folytán megnéztem egy órát, hogy mégis mit csinálnak, akkor döntöttem el, hogy mi is fogunk menni.

Még csak 4 foglalkozáson voltunk, de ég és föld a különbség a kutya viselkedésében és az én hozzáállásomban a dolgokhoz.

Persze, megvannak még a "kölyök bajok", felugrál, sírás... de lassan formálódunk mindketten.

Ami engem illett, kutyatartáshoz simán kötelezővé tennék vmi tanfolyamot. Sokan divatból vagy csupán véletlen melléfogásból rossz kutyát/fajtát választanak, vagy a gazdi nem elég határozott....és van az a típus, aki szerint ha 3 gyereket már felnevelt, akkor egy kutya nem okozhat problémát...

2012. szept. 24. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!