Bursitis? Kinek mi a véleménye a kezeléséről! Hagyni, hogy majd felszívódik, vagy megszúratni?
Tudtom szerint bursitis két féle módon alakulhat ki: vagy fertőzés miatt, vagy pedig sérülés következtében.
A két félének különbözik a gyógyítása is, a fertőzés miatt kialakult bursitisnél antibiotikum adása szükséges, és ebben az esetben szokás a folyadékgyülemet leszívogatni (előfordulhat, hogy nem is egyszer), a leszívott folyadékot tenyésztésre küldeni, majd ennek ismeretében célzott antibiotikumra lehet váltani, ha szükséges.
A sérülés miatt kialakult bursitisnél a végtag nyugalma, pihentetése a legfontosabb, ha kell gipszsín felhelyezése árán. Jó hatással szoktak még lenni a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek, a jegelés, vagy esetleg a szteroid injekciók adása a gyulladás helyére.
Nagytestű kutyusod van és bedurrant a könyöke?
De ami a lényeg, hogy én nem vagyok állatorvos, az lesz a legjobb amit a doki javasol. Gyors gyógyulást kívánok!
Köszönöm válaszod!Igen nagytestű! Kapom ezer felől a tanácsot,és már össze zavarodtam.
Tegnap még csak gyanús volt a könyöke,mára látványosan nagyobb lett!
Délután megyünk dokihoz.
Lehet,hogy a napi úsztatással van kapcsolatba?már mint azzal,hogy esetleg megfázott,és igy jön ki a gyulladás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!