Fektetésből oldalra fektetés. Hogy néz ki a dolog?
Az egyik kutyám épp a napokban tanulta meg, úgyhogy aktuális:) Én klikkerrel tanítottam meg neki, mégpedig úgynevezett elkapásos módszerre. Mikor oldalra feküdt, klikkeltem, kapta a kaját. Játék közben gyakran fekszik így, úgyhogy viszonylag könnyű dolgom volt. Egy idő után már az 'oldal' vezényszót is mindig mondtam klikkeléskor, majd az utolsó fázisban már csak mondom a vezényszót, és úgy fekszik.
De csinálhatod pl. megvezetéssel is. Fekszik, és oldalra húzod a jutifalit, majd mikor úgy fekszik, megdícséred, és odaadod neki a falatot. Szerintem klikkerrel sokkal könnyebb.
én jutalom falattal tanítottam.
Mivel feküdni már tudott és hemperegni is, viszonylag egyszerű volt.
Fekvésből óvatosan eldöntöttem, és ha úgy maradt megdicsértem. Mikor már viszonylag stabilan tudta, akkor bevezettem hozzá a "dől" parancsot és a kézjelet.
Most épp azt tanuljuk, hogy 30 méterről is oldalra feküdjön kézjelre.
Köszi a válaszokat!
A tisztelet megvan, tuti.Amikor leteszem a kajástáljál, akkor matatok benne egy sor, közben csamcsogok, kutyus meg sóvárgó szemekkel végignézi.
Csak az a "baj", hogy még kölyök a kutya, és az első kutyám.
Szépen ül, fekszik, jön mellettem pórázon. Rávezetéses módszert alkalmazunk (azt hiszem így hívják), vagyis klikk, utána juti.
Nem tudom, hogy amikor fekszik, akkor hogyan és merre húzzam a jutifalatot, hogy oldalra billenjen.
http://www.youtube.com/watch?v=CQjDR0-pc3w
Így csináld, csak ne pörgesd tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!