Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Doberman vagy magyar vizsla?

Doberman vagy magyar vizsla?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdés, hogy kinek milyen tapasztalatok vannak ezzel a kető fajjal szemben... Tudom... mind a kettő más célra lett "ki fejlesztve" de mégis... melyik az energikusabb, melyikhez kell több türelem és melyik a szófogadóbb. Mind a kettő kutya tetszik és nem tudok dönteni...

Legyen energikus(lehessen vele sokat játszani és mászkálni, de ugyan akkor szófogadó is legyen és jó házörző)

Ki melyike ajánlaná, és mik "társulnak"(jó-rossz szokások/tulajdonságok) a kutyához?

2009. aug. 1. 22:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%
Nem véletlenül van az a szólás, hogy bekattant, mint a hatéves doberman.
2009. aug. 2. 06:43
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
Én több dobermannt is ismerek, mindegyik szófogadó, barátságos, nagyon játékos, energikus kutya és kisgyerekekkel laknak együtt. A vizslák nekem annyira nem tetszenek, a dobik viszont nagyon. Mindkét fajtánál, főleg a dobermannál nagyon fontos, hogy törzskönyvezett, megbízható származású kiskutyát vegyél, mert egy idegrendszeri probléma nem éppen kellemes.
2009. aug. 2. 09:15
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Nekem nincs sok tapasztalatom a dobermannal, az,hogy bekattannak nem hülyeség, de nem általános. Sajnos vannak idegrendszeri gondjaik, de csak ha nem jó tenyésztőtől szerzed őket. Úgyhogy inkább mestertenyésztőtől ajánlatos venni.

A magyar vizsla meg nagyon jó házőrző, az utca végén van egy, na az senkit nem enged be, amíg a gazdi azt nem mondja:)

2009. aug. 2. 14:18
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
Magyar vizsla
2009. aug. 2. 14:24
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
én a vizslát aánlanám, mert okosabb, és magyar fajta és a doberman véreb, és nagyobb a hajlama, hogy bekattanjon. Ez neveléstől függetlenül is bekövetkezhet. De az tény, hogy a dobberman kecsesebb
2009. aug. 3. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A dobermann véreb????? Hol élsz te???

Tudod mi az a véreb? XD XD XD

Egyik válaszolónak,mindegyik kutyának lehetnek idegrendszeri problémái amelyeket szaporítótól veszi az ember.

Egyébként meg mindkettő kutya nagyon jó,a vizsla nekem kicsit barátságosabb,és küllemre nem annyira tetszik mint a dobi. Meg talán nincs is olyan jó házörző.

Szóval összeségében a dobermann.

2009. aug. 3. 16:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Dobermann.
2011. ápr. 22. 06:56
 18/18 vikkkaaa ***** válasza:
Nekem egy Vizslám van én ezért választom a vizslát. nagyon hűséges a gazdiához. szerintem a dobik bekattanak egy idő után.
2011. aug. 23. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!