Aki ért a tápokhoz! Melyik az a táp, amelyik az Acanával egy szinten van?
Nincs mit :)
Egyébként nagytestű kutyád van vagy óriás testű?
Oksa :)
Na pont a gyorsan növés miatt kérdeztem, mert ugye sok helyen azt ajánlják, hogy fél éves korától csökkenteni kell a fehérjét, akkor érkezik el a második növekedési szakaszhoz. Vannak már ilyen tápok is (pl. Happpy Dog, de az minőségileg nem a legjobb), de nem sok ilyen van még sajna.
Nekem bullmacim van, én azt csináltam, hogy olyan 7-8 hónapos kora körül váltottam felnőtt Brit Care-re, mert annak már csak 25% a fehérjetartalma, így visszafogottan, de azért gyarapodik :) Vmi hasonlót ajánlanék neked is :)
Hát igen :S
Nézd, ezt a cerbi oldalán találtam:
"Kölykök táplálása:
Hogyan is gondolkodik a legtöbb gazdi a kölyöktápokról? Az lesz a legjobb, amelyiktől minél gyorsabban, minél nagyobbra nő – a tápgyártók ezt a vélekedést meglovagolva készítenek nagyon magas fehérjetartalmú, felturbózott, csillivilli külsőt eredményező kölyökeledeleket. Azonban minél nagyobb testű egy fajta, annál hosszabb ideig tart a növekedési időszak, amit kifejezetten ártalmas siettetni. Kiskutyánk ízületeinek fejlődése nem fog tudni lépést tartani a testsúlyának növekedésével, deformálódik; növekedési diszplázia alakulhat ki. Ezek egész életében szenvedést okozhatnak neki, és ha netán sportolnánk vele, már soha nem fogjuk tudni belőle a maximumot kihozni.
Babytápok (max. 6 hónapos korig): a fehérjetartalma ne legyen több
nagytestű fajták: 25%-nál
közepes, kistestű testű fajták: 28%-nál
A fogváltást követően (junior tápok) pedig ennél még 2-3%-kal (nagytestűeknél akár 5%-kal) alacsonyabb legyen a proteinmennyiség."
Persze ilyen tápot, jó minőségben nagyon nehéz találni, mert ami jó minőség, mint pl. acana vagy taste of the wild, annak a fehérjetartalma mind az egekben van.
Ami nekem még nagyon szimpatikus táp, az az Acana kacsás-körtés változata (25%-os fehérjetartalommal), de hát horror áron van, sőt nagyon kevés helyen lehet kapni.
Köszi :)
Pedig nem is olyan nagy :P
Még csak most kezd el majd igazán izmosodni :)
Mi most állunk át egyébként, felhagyunk a tápozással, max. akkor fog kapni, ha elfelejtem kiolvasztani a húst v ilyesmi :) Félig-meddig BARF étrend szerint fogok etetni, legalábbis, ami az összetevőket illeti, csak éppen forrázva kapja a husit (szarvas nyesedéket).
Ja és az etetési útmutatót ne kövesd egy az egyben :)
Nekünk nagyon sok, amit ajánlanak. Joey napi adagja az útmutató szerint 680gramm lenne (ha a junior tápot nézem), ellenben napi 500grammal (ugye a felnőtt tápból) is vígan elvan (nem azt mondom, hogy nem éhes, mert mindig enne, de ennyitől van jó kondiban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!