7éves labrador kutyámat ivartalanítani szeretnénk. Ti hogy éltétek meg az ivartalanítást? Esetleg van aki Székesfehérváron csináltatta a műtétet az állatkórházban?
Tényleg nagyon nehéz az első 24óra?
Gallér biztos segít? nem tudja levenni?
Nagyon aggódom érte, de ilyen korban egészségesebb ha ivartalanítva van, elég sok gond van a szomszéd kanokkal.
Hogy éltük meg? Simán :)
Amikor hazaértem vele a kórházból, még elég kába volt, de már jött volna utánam a lakásban.
Mivel a lábamnál alszik, így gondoltam egyszerűbb, ha lent megágyazok a földön, és akkor majd ott alszik mellettem. Megágyaztam, lefeküdtem, lámpa lekapcs, szólok a kutyámnak...semmi. Lámpa fölkapcs, kutya mellettem az ágyon fönt csóválja a farkát :D
A gallért levettem róla, mert nem igazán tudott benne lefeküdni. Akkor odahajolt a sebhez, és rászóltam, hogy nem szabad. Ő megértette és onnantól soha nem nyúlt a seb felé:)
Annyi volt, hogy valószínűleg a vágás miatt nem mert kakilni másfél napig, de utána adtam neki egy kis joghurtot, és az segített.
Szóval minden simán ment, nem kell aggódni. Én már a 3-4 naptól hosszabb sétákra is mentem vele (10-20 perc) nem volt semmi. Varratszedés után pedig minden ment a régi kerékvágásban.
tényleg az lemaradt, köszi h szólsz! :)
Szuka
Én szfvári vagyok, de nem az állatkórházban csináltattuk :)
Kan vagy szuka kutyád van? Olvastam az ivartalanítási akcióról, előtte mindenképp kérdezd meg, hogy ez mit takar. Ugye, ha szuka, akkor pakolják ki teljesen, ha kan, akkor a heréket is vegyék, nehogy csak elkössék.
Nekem fiatalabb kan kutyám van, de gyakorlatilag annyi volt, amíg ki nem ment az altató hatása, addig kellett neki segítség, szédült, botorkált, maga alá pisilt stb. Amint kiment az altató belőle (kb. 8 óra), egyből, mintha mi sem történt volna. A gallért nem tudja levenni, de nagyon kell rá figyelni, mert az én kutyusom kifejlesztette a módszerét hogyan tudja nyalogatni a sebét (ez 2x fordult elő), meg is lett az eredménye. Hólyaghurut v fertőzés, nem is tudom már pontosan, de végülis 1 hét alatt kikezeltük abból is :)
Reggel van, most láttam a későbbi válaszod, hogy szuka :)
Szukáknál azért nagyobb műtét, nagyobb a vágás, de ettől függetlenül, ha egészséges a kutyus, semmi gond nem lesz :)
Nekem kan kutyám lett ivartalanítva, de rejtett heréjű volt, szóval neki is komolyabb volt a műtét. Műtét után beadtak neki valami injekciót amitől rögtön felébredt. Na ezt nem kellett volna szerintem. Úgy reszketett, hogy rossz volt nézni. Hazavittük, kellett neki vagy fél óra, mire lett annyi ereje, hogy kúszni-mászni tudjon, na akkor elkezdett menekülni előlem, mint aki nem ismer meg. Szörnyű volt látni, hogy fél tőlem. De másnapra jobban lett és már megismert. Gyorsan gyógyult, azzal nem volt gond.
Na ezt csak azért írtam le, hogy ha felmerülne a választási lehetőség, hogy ébresszék vagy ne, akkor inkább ne, szerintem jobb ha szép lassan magától ébred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!