Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutya széttépi a szomszéd...

Ha a kutya széttépi a szomszéd macskáját, mert az folyton idegesíti a kutyámat akkor mi lehet belőle?

Figyelt kérdés
Osztatlan közös tulajdonú az udvar 20 lakó közt. A macska egész nap kint van az udvaron, én ugye napjában 4x leviszem a kutyát sétálni, amíg kiérünk a kapun az egy szenvedés.. mindig figyelnem kell mikor ugrik elő a macska, és ugye arra is figyelnem kell, hogy a kutya ne tépje szét. Múltkor megkarmolta a macska... egész nap el van engedve a macska az udvarban,egyáltalán ilyet lehet? Mert akkor én is elengedem az udvarban a kutyát...
2012. szept. 20. 18:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűbb lenne letiltani a kutyát a macskáról, mint a macskát megtanítani "viselkedni". Én nagyon szeretem a macskákat, de iszonyat pofátlan állatok tudnak lenni. Nálunk nem bántják a mi macskáinkat a kutyák, azóta macskák pofátlansága határt nem ismer. A többiről viszont nem tiltom le őket, kipróbáltam már a vízzel való lespriccelést, dobáltam mindennel őket (a macskákat sose, csak és kizárólag melléjük), csaptam zajt, többször kergették már meg a kutyák, egyszer még az egyik a földre is leszorította a szomszéd macskáját, de nem tanul semmiből, mindig visszajár. Kutyát könnyebb megtanítani, hogy ne foglalkozzon velük.
2012. szept. 21. 01:23
 22/26 Ilyent ***** válasza:
0%

Írtátok hogy elviszik a kutyát meg következményei lesznek.

De áruljátok el hogy micsoda???

2012. szept. 21. 05:53
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha olyan jól nevelt a kutya akkor rászólsz és ő nem csinálja az ellenkezőjét ha mégis akkor nem jól nevelt. Akkor ott valami elvan rontva nem te vagy a főnök. Azt meg nem hiszem hogy a macska oda megy elé áll és pofon vágja a kutyát, ez hülyeség főleg ha a kutya ugat morog meg minden.
2012. okt. 15. 23:29
 24/26 anonim ***** válasza:

ha pórázon viszed a kutyát, akkor mégis hogy tudja bántani a cicát? kettő, akkor mégse olyan hú, de jólnevelet.

három: a másik macskás lány jár a cica után a zacskóval, és felszedi? a cicák mióta kakálnak összevissza? azt a kutyák szokták, őutánuk kell felszedni a kakit. a cica meg olyan helyre kakil, ahol el tudja ásni. mellesleg, igen,a cica mehet szabadon, a kutya meg kevésbé. szerinted melyik tud nagyobb károkat okozni? hány olyat hallottál, hogy egy macska megtámadt valakit? és hány olyat, hogy kutya? na, ezért kószálhat a macska szabadon, a kutya meg nem annyira.

2012. okt. 31. 00:16
 25/26 anonim ***** válasza:
azért azt erősen kétlem, hogy a macska csak úgy önkéntesen odasétál a kutyához, és csak úgy odakap. főleg, ha nagyobb, erőteljesebb fajta az a kutya- az otthoni, közös (a házban) cicánk még csak meg se közelíti az alig egy éves berni pásztort, a mérete miatt. pedig a cica kb. 20 éves, és övé az egész terep. a csivavával bezzeg tudatta, hogy ki itt az úr, mikor utóbbi kölyök volt.
2012. okt. 31. 00:22
 26/26 anonim ***** válasza:

Jókat röhögtem egyes válaszolókon, hogy folyamatosan csak azt szajkózzák, hogy neveld meg a kutyádat, fegyelmezd meg stb.

Egyszerűen mit nem lehet azon felfogni, hogy maga a MACSKA megy oda és karmolja pofán a szerencsétlen ebet? Mert ez már nem a kutya nevetségétől függ... ;)

Amúgy ha már írok ide, akk elmondom, hogy nálunk is elég pofátlanok voltak a macskák és még be is jöttek a kertbe. A kutyáink (3 db.) meg körbekerítették őket és az egyik szépen gyors módszerrel elintézte a macskákat. Nem volt belőle zűrzavar, de azóta nem járnak ide a macskák. (Nem utálom a macskákat, félreértés ne essék, de inkább kutyapárti vagyok)

De hogy ne csak a macskákat szidjam, pár éve nyáron az egyik környéken lakó ember állandóan leállt beszélgetni a szembe szomszédunkkal, miközben a kutyája póráz nélkül a kerítésünk előtt idegesítette a kutyáinkat (akkor jelen pillanatban 6 kutyus volt). Karácsony környékén (szokás szerint a kutya elengedve -.-) jöttek el a házunk előtt, a kutya megint odament (és mivel a dühöngések folyamán a kerítésre rakott drótszerkezezett 'kilyukasztották') a kutyát egyszerűen berántották. Elég csúnyán elbántak vele, és csak az volt a szerencséje, hogy elájult eme vizsla és valószínűleg ezért nem is ölték meg. Közben a gazdijai már nem voltak az utcán, mire mi észrevettük, hogy vér van a hóban és persze ott van ez a hűn szeret eb. Amikor magához tért, édesanyám kikergette az udvarból. Ezek után olyan történetek kezdtek el terjengeni a gazdáitól (amit az egyik barátnőmtől tudok, mert ő is a környéken lakik), hogy a kutyáink az utcán támadták meg a vizslájukat. -.- Amúgy sajnos, hogy ne legyen ebből nagy probléma a szüleim úgy döntöttek, hogy 3-at akkor elvisznek a menhelyre (ráadásul a szülinapomon) :’(

Amúgy a vizsla túlélte az esetet, de viszont jó pár heg maradt neki utána.

És hogy csak tudjátok, a kutyáink nem neveletlenek, de azért szerintem, mint egy normális élőlénynek van nekik is tűréshatáruk!

2013. jan. 27. 04:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!