Ha a kutya széttépi a szomszéd macskáját, mert az folyton idegesíti a kutyámat akkor mi lehet belőle?
Ez nem igaz, ezeket a szituációkat a gazdának kell kontrollálni, és nem a kutyának.
Egy jól nevelt, pórázon sétáltatott kutya nem dönthet önkényesen arról, hogy széttép egy macskát.
Ez nem vita tárgya, ez tény. Ha tetszik, ha nem.
Azért az nagy szívás h még az ajtód elé is beül:D
Egyébként szerintem a macska gazdája lenne a hibás ha bármi baja esne a macskának mert ugyebár lehetne bent is tartani és akkor nem lenne gond. De mivel saját felelősségére kiengedi... Nekem van macskám tudom hogy kis pofátlan dög és nem bírnám bent tartani tehát valahol megértem a gazdit az már más tészta h a sza.rt se szedi össze.
Én a helyedben sétáknál elkergetném a macskát. Siccegj neki.Azért ne olyan durván csak hogy mennyen kicsit arrébb hogy ti ki tudjatok menni. Mivel a kutyád , ahogy írtad jól nevelt így már nem lehet gond ha a macska méterekre van. Ne engedd hogy csak úgy megkarmolja a kutyát. De az se engedd hogy a kutya neki menjen. Mert ha nekimegy akkor bizony te leszel a felelős , az már más kérdés hogy látja e valaki. Lépj te! Meg lehet férni egymás mellett csak kicsit figyelj oda.:)
Társasház közös használatú területein állatot tartani tilos!!! Persze ezt macska esetében lehetetlen betartani :D
Azt nem hiszem, hogy a macska DIREKT odamegy a kutyádhoz, tehát fél-egyméternyire megközelíti és azonnal arcon akarja karmolni.
Ha pórázon viszed a kutyát, akkor nem tudja széttépni a macskát, hiszen Te irányítod, nem? Ha a pórázon vezetett kutya megtép egy másik kutyát vagy egy macskát, akkor a gazda teljes joggal felelős, hiszen tudatosan nem előzte meg a bajt. A pórázzal simán vidd odébb a kutyát és kész!
Ha széttépi a macskát, Téged fognak felelősségre vonni
vegyél egy ilyet: [link] (gázkürt) és ha meglátod a macskát közeledni nyomd meg, hát erre már csak elhuzza magát:D( najo csak vicceltem)
köss egy madzagot egy fél literes üres üvegre,(ezt csak azért hogy dubás után ne kelljen a flakon után szaladgálnod) tegyél bele 4-5 kis kavicsot és ha jön a macska dobd neki. elég hangosan zörög ahoz hogy kicsit megijedjen. csak megtanulja hogy kerüljön el titeket, és legalább nem okozol fájdalmat senkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!