Itt tényleg mindenki minden nap sétáltatja a kutyáját?
Nyilván mindenki azért nem :D
Udvar ide, udvar oda...én azt mondom, hogy akinek nincs ideje naponta egy órás sétára, az ne tartson kutyát!!!!!
A nagy kert ellenére én naponta kétszer sétáltatom a kutyámat. Kint fut, labdázik, frisbeezik, gyakorlunk, úszik, bringa mellett fut vagy bandázik kutyákkal...vagy távoli kutyafuttatókba sétálunk el, vásárolunk, ügyintézünk, stb...ahova csak tudom, viszem magammal.
Naponta kb. 3 órát vagyunk kint két részletben, reggel-délelőtt és délután-este. Ha félnapokat, egész napokat hurcibálom magammal, akkor már nem viszem ki este nyilván :)
Ha nagyon fárasztó napok vannak pl hétvégén, akkor köv. nap van, hogy a reggeli séta kimarad, vagy 1-2 napig felére csökkentem a kint töltött időt és nem fárasztom a kutyát, csak sétálunk lájtosan...ilyen is kell gyakran, mert folyamatosan igénybe van véve az eb fizikailag és szellemileg is...
Most a múlt héten belázasodtam, ezért egyik nap a reggeli séta kimaradt, este sétáltunk egy bő órát, ismerősöm kicsit meg is dolgoztatta, másnap viszont sehova nem vittem, a kertbe is csak etetni mentem, mert hulla voltam...de néha kellenek ilyen pihi napok neki is.
Nyugodt kutya, ha nincs, vagy csak kevés a séta pár napig, akkor is csak fekszik-téblábol-házat őriz, nem rombol, nem követelőzik...
3 éve volt olyan időszak gyakran, hogy reggel 8-tól este 18-ig nem voltam itthon...akkor reggel gyors 30-45 perces séta, este pedig minimum 1, de inkább 1,5 óra tempós séta kis játékkal.
A legtöbb kerti kutyáshoz képest már az is haladás, aki hetente 3-4 alkalommal kiviszi a kertből a kutyát!!!
A környéken sokan csak napi 30 perces pórázos sétára viszik ki, elengedni nem merik a végtelen Duna parton sem, vagy le sem mennek...ez is több, mint a semmi, de szerintem édes kevés...
Azok a legrosszabbak, akik szezonális kutyások. A kutya nem mehet a lakásba, mert hát mégis...kora nyártól őszig-kora télig még sétáltatják pár naponta, akár csak pórázon is, meg az ember sokat is van a kertben...aztán a hosszú-hideg-sötét késő ősztől kora tavaszig rá sem néznek a kutyára, mert suli-meló van, sétáltatni nincs idő, lakásba nem mehet, kertbe kimenni meg hideg van...szerintem ezek a legborzalmasabb gazdák
"másrészt nem tudja, hogy vannak kívül érdekes dolgok"
A legtöbb kutyának még a kertben is van orra, szeme és füle. És bizony a hangok, szagok, ingerek bejutnak azon a fránya kerítésen, és elérik az ottbent lakó jószágokat is.
Persze nem kell a kutyát feltétlenül sétálni vinni, ha valaki az udvarban rendszeresen lemozgatja, és szellemileg is dolgozik vele. De attól, hogy nagy az udvar, ahol a kutya mozoghat, még nem fog. Szerintem senki sem látott mág olyan kutyust, aki edzéstervet dolgozott ki, hogy naponta hogyan oldja meg a saját mozgatását. Még a nagy mozgásigényűek is elheverésznek egyik bokor aljából a másikba, legfeljebb bolondabbak, vagy épp depisebbek lesznek a mozgáshiány miatt.
Gini! Már leírtam. Mikor fogják már fel az emberek, h a séta nem pusztán az ürítésről szól, hanem KOMMUNIKÁCIÓ??????????????????
Ja, kérdező, a válaszdról az jutott eszembe: lenne egy ilyen kutyám mint neked, megtanulná a rendet, az tuti. Kényeskedés meg "nem akarok kimenni, mert esik"? Meg a lópikulát, azt. Én vagyok a főnök, ha én menni akarok, akkor megyünk. Nincs finnyázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!