Mért akarja minden kutya megtámadni az enyémet?
Provokálja őket!
Nem a bokszot kell leállítani, még csak nem is a támadást.
Úgy kell sétáltatni, hogy rád figyeljen. Ha felderítő üzemmódban van, és már felemelt fülekkel, domináns testtartással közelít más kutyákhoz, már akkor azonnal fegyelmezni kell, és el kell érni, hogy rád figyeljen.
Minél jobban a kutyához akar menni, vagy rá akar nézni, annál jobban tiltani kell.
Nincs nézelődés, nincs kutatás, nincs felderítés.
Majd ha megtanult rád koncentrálva, laza pórázon sétálni, akkor ha te akarod, akkor odaviheted más kutyához ismerkedni.
Nem akkor amikor ő akarja.
Ha odavivés közben húz, vagy dominánsan viselkedik, akkor nincs ismerkedés, amíg meg nem fegyelmezed, és le nem nyugtatod.
Ismerkedésnél kényszerítsd olyan testhelyzetbe, hogy a másik kutya szagolhassa meg először az ő seggét! Ő csak utána következhet.
hát, így nehéz. innen nem látjuk, hogy pontosan hogyan viselkedik. mindig jobb egy hozzáértő kívülállónak megmutatni, mert ős esetleg észrevesz valamit, amit te az aggódás közben nem. de ha nincs pénz, azt is megértem :S
mindenesetre, tényleg ne engedd egyáltalán a vadászó, fixirózó, "keménykedő" fellépést egyáltalán. más, hogy én nem engedném oda ilyen kutyákhoz, nekem is ezzel van most bajom. az enyém alapból kerül minden konfliktust, elmegy, hogy "ő nincs is itt", de az itteni futiban sok olyan kutya van aki simán nekimegy bárkinek - miattuk most teljesen stresszben van. én egyenlőre nem viszem hozzájuk, csak olyan helyre, ahol nem tudják sarokbaszorítani, nincsenek ilyen sokan, vagy legalábbis tuti nem fogják megtámadni az enyémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!