Baranyi kálmanné kérdése:
Honnan kérhetek segitséget, ezen a héten a vadász kettő kutyát lőt le?
Figyelt kérdés
Falu szélén lakunk,este el szoktuk engedni a kutyákat.Ma reggel kint űltem a teraszon és egy lővést hallotam meg egy iszonyu sirást.Mire oda értem ,egyik szomszéd kutyáját le lőtte,és el vitte.A házaktol kb 100-150 métere.Tehet ilyet egy vadász hova lehet fordulni ?Mindig nem lehet meg kőtve egy kutya .Nagyon féltem az enyémet,mit tehetek?2009. júl. 31. 16:05
11/14 anonim válasza:
Úgy tudom, a vadász lelőheti a kóbor állatot, mivel az veszélyeztetheti a vadállományt, de lehet akár veszett is. És ha szigorúan vesszük, a mezőn, erdő alján szaladgáló kutyák, macskák is kóbor állatok, mivel nincs velük a gazdi. Nekünk anno macskánkat lőtték le vadászok, kint kóborolt az erdőben. :( És sajnos nekik volt igazuk. Kegyetlen eljárás ez, de a gazdának kell gondoskodnia arról, hogy az állata ne kóboroljon el.
12/14 anonim válasza:
Ha a vadásznak jegyzői hatáskörben adott engedélye van, a kutyát lakott területen belül is kilőheti. Önkényesen nem, csak akkor, ha erről a jegyző intézkedett. Márpedig szinte biztos, hogy "legálisan" végzi ezt a tevékenységet a vadász, mert szinte mindenhol van jegyzői engedély erre.
13/14 anonim válasza:
Sajnálom szegény kutyákat, akiket annyira sem becsülnek a gazdáik, hogy elvigyék őket sétálni. Az meg szörnyű, hogy ezért meg kell halniuk. Nem a vadász a hibás, hanem az a gyilkos, aki ezt teszi a sját kutyájával.
14/14 anonim válasza:
A vadásznak JOGA van lelőni a kutyát,ha az szabadon mászkál!! Mert ugye,lehet veszett,veszélyeztetheti a vad-,és ember állományt, stb.. Ez van! Én tanyán lakom,és nagyon vigyázok,hogy a kutyám még VÉLETLENÜL se menjen ki a telekről,mert tudom,hogy lelőhetik,az udvaron belül meg senki nem fogja a saját kutyádat lelőni,ne írj ilyen butaságokat!!!Ja, egyébként,ha az én udvaromba meglátok idegen kutyát,minden zokszó nélkül lelövöm,mielőtt kárt tesz a haszonállataimban.(több millió forintos értékekeről van szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!