Ez lehet ízületi probléma? Vagy csak amiatt van, hogy kölyök?
Kb. 5 hónapos a kiskutyám, labrador keverék. Már most olyan 17 kiló. Sokszor, ha fel akar ugrani a kb. 30-40 centis teraszra, alig bírja felhúzni magát. Futás közben is néha el-el esik. Pedig sportolunk, egész szépen izmosodik.
Lehet, hogy baj van az ízületével? Vagy csupán kölyök még, és esetlen és fejlődnie kell?
El fogom vinni orvoshoz, csak faluról bejutni kicsit hosszú, és ha esetleg én aggódom túl, nem akarom, hogy egyrészt sok benzin fogyjon, másrészt hogy a kutyus "szenvedjen" (nem nagyon bírja a kocsizást)
Ja, és kérlek titeket, csak a kérdésemre válaszoljatök, másba ne kössetek bele. Köszönöm.
Mit sportolsz egy 5 hónapos kölyök kutyával?
Fiatal még, akár ebből is adódhat, hogy botladozik.
Nem tudom mit szoktatok játszani, de legalább 1-1,5 éves koráig kerülni kéne a túl nagy megterhelést, ugrást. Futni is csak annyit, amennyit magától fut.
Vigyázz, hogy ne terheld túl, inkább olyan feladatot keress neki, ahol inkább sík talajon kell keresgélnie.
Nem irod kb. milyen magas ehhez a súlyhoz, igy nehéz eldönteni, hogy sok-vagy kevés. Nekem azt tanácsolta a doki, hogy fiatalon a kutya inkább sovány legyen, hogy ne terhelje túl az izületeit, és hogy az első évben épül, erősődik a csontozata, vázrendszere. Az első évben ajánlott prémium minőségű étel etetése. (aztán, ha akarsz válthatsz másmilyenre)
Szerintem egyenlőre ne kapkodd el az orvoshoz menést, figyeld a kutyust és ha pár nap múlva is úgy látod, hogy furcsán mozog, akkor azért nem árt egy vizsgálat.
(az autóhoz szerintem érdemes lenne minél előbb hozzászoktatni, jól jöhet mind kettőtöknek, ha megszereti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!