Mit szóltok erre a kérdésre adott válaszra? Igaza van?
Kérdés:
Volt egy motoros ismerősöm,akit egyszer egy kutya morogva és ugatva üldözőbe vett.Robogóval ment,a kutya feldöntötte.
Jött egy rendőrautó arra és amikor a rendőrök észrevették,hogy a kutya feldöntötte az ismerősömet,kilőtték a kutyát!
Ennyiért megtehették ezt? Vagy a kutya gazdája jogosan van felháborodva? Mert az ismerősöm mesélte,hogy a kutya gazdája fel akarja jelenteni a rendőrt!
Válasz:
"Igen, nyilván a gazdi hibája is. Viszont azt írod, feldöntötte. Ha a kutyám feldöntene valakit és egy rendőr KILŐNÉ, biztosan nem perelnék. Viszont ott helyben halálra vertem volna a rendőrt."
Én eleve nem értem azt, hogyha történik egy ilyen jellegű dolog, esetleg mi lenne, ha az a balf*sz rendőr megvárná, míg feláll az illető, és eldönti, hogy hogy reagálja le a dolgot?! Az is lehet, hogy mondjuk a történet szereplői közül egyik sem bunkó paraszt, és meg tudják beszélni a dolgot rendőr kizárásával. A világ legjobban megnevelt kutyájával is előfordulhat ilyen. Lehet ezért elnézést kérni, lerendezni egymás között pénzben, megbeszélni, aztán legközelebb jobban figyelni.
Akkor milyen jogon csinál ilyet egy rendőr?
Majd akkor beszélhetünk arról, hogy elgázolja, meg berepül, meg gyerekek, HA MEGTÖRTÉNIK. De ebben a sztoriban NEM történt ilyen. Úgyhogy nem tudom, miről beszélsz.
Ez a törvény hülyeség. Miért kell ugyanúgy kezelni pl egy rottweilert és egy pincsit? A rottweilert nem viszem póráz nélkül, de mondjuk ha az a pincsi 10 éve sétál mellettem fél méterrel póráz nélkül, akkor majd most fogom pórázhoz szokatni. Aha.
Ez a sztori több sebből vérzik!
1.Nem írod, hogy a kutya hogyan lökte fel a robogóst. Támadás közben, vagy csak véletlenül szaladt a motoros elé.
2.Azt sem írod, hogy miután a motoros elesett, a kutya életveszélyt jelentett-e a környéken lévőkre nézve, vagy akár a motorosra, rendőrre. Támadott-e, ami okot adhat a kilövésre.
3.Nyílt utcán pláne nem lövöldözhet a rendőr, mert ezzel esetleges sérülést okozhat az utcán közlekedőknek.
4.Minden tölténnyel el kell számolnia egy rendőrnek, nem szívesen teszi ki magát herce-hurcának egy rendőr, pláne egy kutya miatt. Komoly vizsgálat követi a fegyverhasználatot.
csak annyit szólnék bele, hogy minden kutyának jár a póráz nélküli séta (a rottweilernek is! miért is nem, ha a pincsinek lehet??), de erre hely nincs. normális kutyafuttatók alig-alig akadnak, máshova nem vihetem, akkor mivan?? persze csak az engedje el, aki kézben tudja tartani.
amúgy szerintem nincs igaza a rendőrnek. ezért kilőni... el is lehet ijeszteni, elfogni, megbeszélni...!
ha halálra verni nem is tudtam volna a rendőrt, de találtam volna másokat, akik megteszik helyettem. idegen nem nyúlhat a kutyámhoz, egy ujjal se (a simogatás más dolog).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!