Kiállítási kutyával kapcsolatos kérdésre valaki?
Igaz nem asztalom a kiállítás, de most tanulom a kutyakozmetikát. Ha a kutyádnak ilyen a szőre akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.
Neki nem kéne tincsekbe összeállni a szőrének.
A gond forrása rengeteg lehet, pl nem megfelelő étrend, túlzott mosás, nem megfelelő eszközök (sampon is ide tartozik) használata, nem elég alapos kiöblítés, és még millió dolog.
Gondolj a saját hajadra (mivel nekik is hajuk van, nem szőrük). Ha a tiéd így viselkedik, akkor te is gondolom arra asszociálsz, h valami nem okés.
Szerintem csináld meg előző nap a fürdetést, se neked se a kutyának nem jó, ha a kiállítás napján nem pihenheti ki magát és az utazás alatt ugyanúgy szétzilálódik a szőre, mint egy éjszaka alatt. Inkább érjetek oda egy fél órával hamarabb a kiállításra és ott megcsinálod a ringbe lépés előtt a szőrét.
Én úgy szoktam csinálni, hogy előző nap este megfürdetem és már nem is engedem ki, csak a dolgát elvégezni.
Heti egyszer????? Jesszumpepi! Hát nem csoda h ez van.
Le kéne redukálni max HAVI egyszeri alkalomra.
A zannisok nem segítenek, hanem jól lehúztak :P
A mindenki alatt kiket értesz? Az állateledelbolt eladóját(akiknek nagy százaléka semmi kutyás, neadjisten kiállítási és fajtaspecifikus tapasztalattal nem rendelkezik) vagy a kozmetikumok eladóját, akinek az az érdeke, hogy minél több fogyjon a termékéből? Ezek mindegyike a minél többszöri fürösztést javasolja, amivel később le se lehet majd állni, mert a kutya szőre annyira tönkremegy, hogy gusztustalanul néz ki a szőre ha elmulasztják a fürdést és így még több termék fogy el.
Írj a kutyád tenyésztőjének és tőle, illetve más, hozzáértő YORKI TENYÉSZTŐKTŐL kérj tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!