Hol vagy hogyan tudnánk "megjavítani" a kutyánkat?
Valószínűleg korábbi rossz tapasztalatai miatt, kutyusunk elég nehezen barátkozik más kutyákkal. Ha egy kutya szép lassan közeledik hozzá, akkor még ok, de mikor megakarják a fenekét szagolni, az rögtön nem tetszik neki, megijed és támadásra készen áll. A legrosszabb viszont mikor fut felé egy idegen kutya, sokx csak játszani akarna, de ezt a mienk nem tudja és rögtön megijed és morogni kezd, borzolni. Amúgy sok kutyával, általában kisebbekkel, gyengébekkel nincsen baja, meg a szukákkal is meg lehet barátkoztatni, ha normálisan vannak egymásnak "bemutatva". Ő amúgy kan kutya, heréltetni nem akarjuk, mert majd pár éven belül lehet, h akarunk majd kiskutyákat.
Mit lehet ezzel csinálni?
Vidd el a szerelőhöz:D
Na viccet félretéve: kutyaiskola. Terápiás kutyákkal találkozhat, akik segítségével újra megbízhat a kutyákban.
Népszigeti kutyasulin találkozhatsz ilyen terápiás kutyákkal. ;o)
A másik h én nem biztos h tenyésztenék egy ilyen kutyával... nem vagyok 100%-ig meggyőződve h a lehető legjobb kutyák jönnének ki belőle..
a fenn leírtakat csak pórázon csinálja, vagy akkor is amikor szabadon van,és te nem vagy a közelbe??
( szerintem, pórázon van,és a te viselkedésed ,félelmed miatt ,megijed,mert ezek a tünetek tipikusan a félelmi reakció jelei)
talán bízz benne jobban ,és engedd el:)
te pedig ne parázz:)
a kutyasuliban erre is van megoldás:)
szocializációnak hívják.
Igen, arra már rájöttünk, hogy azért ilyen, mert fél, ami viszont nem csoda, mert még csak 6 hónapos lehetett, mikor az egyik egykorú testvérével játszottak, akivel addig tök jól elvoltak, mikor egy labda miatt a tesó jól segbe harapta...Aztán utána még egy pár kutya így betámadta, pedig ő nagyon jó szándékú volt addig, barátkozós, játékos és mostmár fél, h megint megtámadják.
Embereket most is imádja, mert velük viszont csak jó tapasztalatai voltak/ vannak, mindenki szereti.
De azt hogy tudom utcán kikerülni, hogy ne támadják meg? Honnan tudjam, melyik kutya jószándékú, melyik nem?
Én a Cerberost nagyon tudom ajánlani. Saját tapasztalat: bármin tudnak segíteni!
A te problémádon pedig gyorsan tudnának segíteni, rengeteg ilyennel foglalkoztak már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!