Lesz ettől baja a kiskutyának?
A sztori röviden: öcsém tegnap összeszedett az utcáról egy apró kutyakölyköt. Kb. olyan 2 hónapos lehet, maximum 3, nem értünk a kutyákhoz, de sokkal kisebb mint egy macska.
A lényeg, hogy öcsém még nem tudja marad-e a kutya, látszik, hogy szeretné megtartani, de a munka miatt csak délután jár haza. Én mondtam nekik, hogy felőlem maradhat, de én NEM akarok vele foglalkozni, nekem már van 3 macskám és 3 teknősöm, bőven elég, sokszor így sincs rájuk elég időm, úgyhogy nem vagyok hajlandó még egy állatot magamra vállalni.
Ezt természetesen lesz@rták, merthogy jelenleg nem dolgozom, és itt hagytak a kiskutyával, aki öcsém szobájában van egy dobozban, és úgy fél órája ordít, mint a sakál. Az éjszakát is ott töltötte, reggel volt kinn egészségügyin, aztán vissza a dobozba. Tiszta ideg vagyok, nem vagyok kutyás, nem értek hozzájuk, pont azért nincs is kutyám, mert tisztában vagyok vele, hogy a kutyatartás nem annyiból áll, hogy kirakom az udvarra és adok neki enni...
Úgy tudom, hogy egy ilyen pici kutyával még nagyon sokat kellene foglalkozni, a kérdésem az lenne, hogy milyen hatással lenne rá, ha a hisztije ellenére délelőtt egyedül lenne hagyva? Komolyan nem tudom, hogy gondolta ezt a családom.... :S
A doboz óriási, abból nem tud kijönni. Most egyébként egy ideje csendben van, szerintem elaludt.
A házban nem mászkálhat, két törzskönyvezett macskám van benn, akik ugyan be vannak oltva de na... Egyszer még így is összeszedett valamit az egyik, ráadásul szerintem már pont esedékes lenne nekik a féreghajtó is, szóval emiatt is nagyon dühös vagyok.
Az udvaron nem tudom elkeríteni semmivel, nagy parkunk van, a garázsba apa nem engedi.... Az egyetlen normális megoldás az lenne, ha egész nap kinn lennék vele, de mint mondtam, nem én akartam kutyát, egyszerűen nem akarok 8 órán keresztül játszani vele, meg nevelgetni... Hozzányúlni sem akarok, rettegek, hogy valamit elkapnak tőle a macskáim... :S Sajnálom a kutyust, de nekem ők az elsők!
Egyébként a buszmegállóban ült, ott csapódott tesómhoz. Állítólag több testvére is kószál a faluban, gondolom valami féreg kitette őket.
Nem kell vele egyhuzamban 8 órát játszani. Meg is halna. :) Ha játszanál vele fél órát, akkor esélyes, hogy utána kidőlne pár órára, mint egy zsák.
A macskáidnak nem valószínű, hogy bármi bajuk lesz, ne parázz rá előre.
Tényleg nem volt szép rádhagyni a kutyust, de szerintem 1-2 nap és megszereted.
Jajj én már megszerettem amikor megláttam, nem arról van szó... :)
Egyszerűen csak tudom, hogy nem vagyunk berendezkedve a kutyatartásra, én már most vitetném dokihoz vizsgálatra, oltásra, de ők meg még azt sem tudják marad-e... Egyszerűen máshogy fogom fel a kutyázást, mint ők, plusz nekem már tényleg nem hiányzik egy újabb állat, ami még több felelősséggel jár.
Tegnap este amúgy vagy 3 órát játszottunk vele, és még utána sem bírt lenyugodni. :D
Köszönöm szépen az információkat! :)
Én napi 3 etetésre gondoltam, de tegnap állítólag tömte magát egész nap (gondolom ez baj), ma reggel meg nem kellett neki. Szerintem lehet túletette tesóm, remélem nem lesz baja. :S
Amúgy adhatom neki a (tudom hogy sz@r de ez van itthon) Friskies juniort, vagy inkább főzzek össze húst rizzsel vagy tésztával?
Nem, a macska parvo a macskát fertőzi, a kutya parvo a kutyát.
"tömte magát egész nap"
Ezt meg hogyan sikerült? A tápon rajta van az etetési táblázat, azt a mennyiséget kell 4 részre elosztva naponta négyszer elé tenni és amit nem eszik meg, azt el kell venni előle. Ne annyit egyen, amennyi belé fér és főleg ne legyen előtte állandóan étel!
Ha a Friskies elfogy, utána valami normális tápot vegyetek neki! Ebben az árban már lehet kapni jó minőségű tápot is: Josera, Brit, DogChow, stb... Ha főzöl neki, akkor tészta nem kell, rizs mehet, hús, zöldségek. De az macerásabb, mint táppal etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!