Nem ért a szóból, mit tegyek? Részletek lentebb.
jó fej kutya lehet :)
de le kell fektetned az alapszabályokat!
és ezeket ne vedd komolyan mármint csak játszik figyelj arra hogy ne durvulj vele mert próbálod fegyelmezni rendre utassítani de ha nem veszi észre hogy mit próbálsz elérni teszem ezt megfogod a nyakánál a bundáját és felemeled vagy akármilyen fegyelmezést próbálsz ha nem zökken ki a jelenlegi állapotából csak jobban úgymond "bevadul" akkor hagyd mert játéknak veszi és nem szabad azt hinnie hogy ez is a játék és ilyen durván játszol vele mert átfogja venni ,hogy így kell játszani.ha nincs már ötleted akkor hagyd ott inkább indulj befele ,nagy büntetés neki hogy ott hagyod egyedül mivel falkában szeret lenni nem pedig egyedül és ráfog jönni mit szabad és mit nem. tudom ,hogy csak kölyök és játszania kell de mértékkel és a legelső naptól fogva le kell fektetni a szabályokat! ne zárd be mert nem fogja érteni mért zártad be! Ő nem úgy gondolkozik hogy ja hát nem hagytam békén harapdáltam két órája akkor most bezártak :)
ha lenne esetleg még valami kérdésed szívesen válaszolok
kutya.tanacsok@freemail.hu
Sok bajod lesz vele, főleg mivel egy 8 hetes kutyának még az anyja mellett kellene tanulnia a normális viselkedést.
Most már mindegy, viszont innentől rád hárul egy nagyon nehéz feladat, hogy megtanítsd neki, hogy hol a határ. Később majd parancsszavakból is meg fogja érteni, most abból sem érti, ha fizikai fenyítéssel próbálod neki magyarázni, mert játéknak veszi.
Nekem kistestűm van, ő is korán lett elválasztva, mert az anyja elzavarta maga mellől. Játékból ő is véresre harapta párszor a kezem, ha a tiéd csinálja ezt, az sokkal jobban fájhat. Ilyenkor csináld azt, -ha erősen megharapott- hogy felsikítasz egy kicsit, és hagyd ott. Ebből remekül meg fogja tanulni, hogy nem szabad erősen harapni, mert akkor magára marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!