Yorki gazdik! Ez mi volt?
Szép is lenne ha kijönne a heréje...Elég ha hátra fordítod a kutyát, máris látható a két kis golyó, és bizony nem herék, hanem a sikeres párosodást segítő "részek".
De segítek, az a makk része, úgynevezett csomó, hivatalos nevén bulbus glandis. Emiatt tud összeragadni a kan a szukával.
Kvittagirl, ne modd, hogy Te se tudod! :) Neked nem volt még kan kutyád? Csak a Te kedvedért megpróbálom úgy leírni, hogy ne moderálják ki. Tehát a kutya péniszének a makkja az a hosszú rózsaszín. (Az embereknél ugyebár nem ilyen hosszú.) Ennek a tövénél van a makk "hagymája", amit a mellékelt képen "bulbus glandis"-ként (google!) emlegetnek. Ez párzáskor megdagad, erre szorít rá a hüvely záróizma és ettől ragadnak össze a kutyák. Ezt a csomót vélte a kérdező heregolyóknak.
De ez nem nagy tudomány, bármelyik szakirodalomban benne van, ami a kutya anatómiájáról vagy szaporodásáról szól. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen elvetemült, de amióta kutyám van, azóta ezerrel olvasom a kutyás témájú cikkeket, szakirodalmakat, mindegy, hogy a tartásáról, neveléséről, fejlődéséről vagy a testfelépítéséről szól. Erre próbáltam a kérdezőt is rávenni, hiába. Pedig nem ártana ha felszállna a rózsaszín köd és tudomásul venné, hogy nem táskakutyája van, hanem egy terrierje.
Biztos ami biztos, hozok képet, saját kutyám. Kékkel a herét, pirossal a csomót karikáztam be.
nem gondoltam hogy erre gondol:D És nem volt még kan kutyám most van fél éve ideiglenesbe csak,de neki mikor kijön akkor nem láttam csomókat..:D
Nah legalább kielégítteted a kíváncsiságom,és a kérdező se ég be dokinál:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!