Normális, hogy a kutyám ennyire rákattan a labdára?
a mi kutyánk is elég labda mániás, de annyira,hogy egyszer a parkba azt se vette észre ,hogy 2 kutya is elment mellettünk kb 1 m-re voltak, annyira a labdára koncentrált :D :D
amikor hozza felénk a labdát azt mondjuk "tedd le!!" és lerakja :)
labdával sokkal jobban motiválható mint kajával..
Argos ugyanilyen volt, nem érdekelt a labda, nem tudott játszani vele. Udvaron most sem nagyon érdekli, párszor visszahozza aztán elvonul és leteszi :D itthon off módban pihen :)
De sétán...ha gyakorlunk és előveszem a labdát, egyre jobban pörög rá, tegnap véletlenül ráharapott a kezemre, azt hittem, be...ok :D
Egy a lényeg: tudd letiltani róla és kérésre adja oda.
Csináljatok olyanokat, hogy lerakod a labdát, kutyával odébb mész és szemkontaktus, kis ül-fekszik-menetelés és jutalomként rongyolhat a labdáért!
Még Cesar Millan is azt mondja, hogy a teljesen megszállott labdás kutyák nem egészségesek lelkileg. Ha elrakom a labdát, Argos tudomásul veszi, hogy volt-nincs :)
Érdekes, hogy ha ketten vagyunk csak, akkor nem annyira pörög rá, és ilyenkor néha nem is érdekli :O főleg melegben.
De ha más kutyás, vagy ismerős van ott, akkor nem lehet lelőni :D
Kis 10 kilós keverék, de esküszöm, a legkeményebb munkakutyákat is felülmúlja munkakedvben. Órákig lehet vele gyakorolni, dolgozni, nem fárad ki, hihetetlen motiválható, le nem veszi a szemét rólam:D (Ami néhány feladatnál kifejezetten hátrány...). Jól jártam, hogy elhoztam az utcáról:)
Egyébként köszi a választ mindenkinek, Szilvinek írom, hogy szoktunk olyat is gyakorolni, hogy ott a labda az orra előtt vagy dobálom, de nem érhet hozzá, hanem hozzám kell jönnie, láb mellett követés, ültetés, fektetés van, és gyakran csinálunk olyat is, hogy barátommal ketten játszunk a teniszlabdával, de ő nem szállhat be. Tehát be vannak a határok tartatva, csak ez a 'rágó-gyilkolóösztöne' nagyon durva. Plüssállatait is belezi rendesen. Valami vadászkutya-kotorékeb keverék lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!