Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Húz a kutyám, mit csináljak?

Húz a kutyám, mit csináljak?

Figyelt kérdés
5 éves foxim van,mindennap jártunk sétálni de nem tanítottam túl sokat.Most kutyaiskolába járunk és az oktatóm folytónyakörv-et ajánlott.És nem tudom,hogy vegyek is vagy maradjak a rendes nyakörvnél?Hogyan lehet leszoktatni arról,hogy ne húzzon a pórázon?Amugy meg okos kutya mindent megcsinál.:D
2012. szept. 9. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Mikor elindultok a sétára és látod hogy húz a kutya fordulj meg és menny vissza egy kicsit. Majd mikor látod hogy megnyugodott fordulj vissza és indulj el. Ha újra húz tedd meg újra. Elég hamar rájön hogy ha húz nem jut előrébb. Mikor szépen sétál dicsérd meg !:)
2012. szept. 9. 14:08
 2/5 Guts válasza:

Hát ha már kutyasuliba jár és pénzt költesz rá akkor pedig előbb utóbb meg kell tanulnia ilyen alap dolgokat.

Ez a vissza húzós dolog meg azért van mert még nem alakult ki közöttetek ki a falka vezér mert nem mutattad még meg neki ki vezet kit ő még úgy tudja hogy ő téged xD.

Ne engedd neki 1x hogy húzzon és csak nagyon rövid pórázon sétáljatok amíg meg nem tanulta a dolgot amint engedsz neki ő lesz mindig az aki téged sétáltat és nem pedig fordítva.

2012. szept. 9. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Az első adás 11. percénél gyönyörűen megmutatják, hogy mit kell tenned. Ahhoz az oktatóhoz meg nem biztos, hogy tovább járnék, akinek a fojtó az első alternatíva a húzásra.

2012. szept. 9. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:
A második válaszát pedig kérlek ne fogadd meg, a póráz MINDIG laza legyen. Mihelyst a kutya a térded vonalánál előbbre megy, fordulsz. Ja, és csak következetesen! Ha sétáltok, ezt mindig tartsd be, még ha dögfáradt vagy, nincs is kedved. Lehet, hogy elsőre másfél- két óra lesz, míg viszonylag szépen megy, és napokig csak 10 métert fogtok sétálni, de hidd el, javulni fog a dolog.
2012. szept. 9. 17:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.A falkavezérség szerintem tisztázva van,mert amint bármely családtag a közelébe ér hanyatt vágja magát,kajáját nem félti még kisgyerektől sem.Meg úgy általában szót fogad .De rettentően izgatja a kerítésen kívüli világ,és menne minél gyorsabban.Pedig tényleg sokat viszem,ha nem is minden nap jön össze,de heti több nap,és olyankor órákat túrázok vele,akár erdőn mezőn,akár a városba.Ha nem megyünk akkor itthon nagy az udvar,labdázni nem szeret ugyan,de versenyt futunk, tanulunk.(12 éves,anyu szerint hiperaktív lány vagyok)a mozgatásával nincs gond,:D
2012. szept. 9. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!