Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen okos kutyákról tudtok?

Milyen okos kutyákról tudtok?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy okos kutyát akit megtaníthatok minden félére és könnyen is tanul.Az uszkárt nem nagyon kedvelem.A top 10 legokosabb kutyákat kérlek ne linkeljétek be mert szerintem az nem nagyon igaz.Tapasztalatokra vagyok kíváncsi :)

2012. szept. 6. 14:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
A mudi akkor pláne jó, mivel kis-középtermetű. Sok helyen írják, hogy ugatós, de most szólok: nekem két mudim van lakásban, s nem ugatnak, akkor sem, mikor nem vagyok otthon (szomszédaim gondoskodnának róla, hogy tudjam xD). Csak azért, hogy ezek a sokszor pontatlan infók ne tántorítsanak el tőle.
2012. szept. 6. 19:31
 22/28 A kérdező kommentje:

a Jack russel és a mudi is nagyon kis okos kutyusnak tűnik. Nem zavar ha ugatós kutyusom lenne.Legalább jól jelez, ha bármit is észrevesz.Még a border collien és a labradoron gondolkodok.Ez a 4 az ami igazán tetszik.Olyan kutyát szeretnék akivel lehet sokat labdázni.Nehéz kiválasztani a legjobb barátot. :)

A Jack russel terrierről azt hallottam, hogy makacs.Ez mennyire igaz? nem vagyok az a falkavezér típus ezért érdekelne a viselkedése.

2012. szept. 6. 19:47
 23/28 A kérdező kommentje:
a mudi és a border is pásztorkutya.Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miben tér el a viselkedésük?
2012. szept. 6. 19:48
 24/28 anonim ***** válasza:
Sok dologban, mivel alapvetően más stílusban terelnek (elvileg sem ugatni, sem harapnia nem szabad, hanem szemmel terel). Sokszor hallottam már azt is (borderesektől is), hogy a border a munkáért él, a mudi a gazdáért - s én is inkább ezt látom, mint kívülálló. A bordereknél különvált a kiállítási és a munka vonal, s nagyon nem mindegy, mit választasz, aki kiállítási vonalú bordereket ismerek, hát nem gondolná róluk az ember, hogy elsők a legokosabb kutyák sorában. Munkavonalú borderek meg gyakran terelnek szellembirkákat, ami elég viccesen néz ki. De a border olyan kutya, aki nagyon jó munkára, olyan, hogy bekapcsolod, s csinálja... a mudival többet kell dolgozni ehhez képest. De ne feledjük, hogy a 2011 Agility World Championship Jumping 4. helyezettje egy mudi lett, szóval nem igaz, hogy nem alkalmas komoly munkára :P. A mudinál nincs külön kiállítási és sport vonal, de itt sem mindegy, honnan választasz, én a Köves-bérci Betyár és a Nyírségfia kenneleket ajánlom (mivel ezekkel elsőre nagyon jó tapasztalataim lettek, a többivel nincs tapasztalatom :)). A mudi terelése más: nem szemmel, hanem ugatással, erőteljes fellépéssel, csípésekkel terel. A mudi továbbá alkalmas vaddisznóhajtásra, marhák terelésére is. Mindkét fajta jó apportos. A terrierek pedig igen, náluk biztosan makacsabbak, ezért is írta a terriert ajánló hozzászóló, hogy sok türelem kell hozzájuk. :) A border és a mudi között nem könnyű választani. :D A mudinál jobb az ár/érték arány (csúnyán szólva olcsóbb kutya xD), ráadásul saját nemzeti kincsünk, mint az egyik legveszélyeztetettebb magyar fajta.
2012. szept. 6. 20:22
 25/28 anonim ***** válasza:
Mármint a border terel szemmel, a mudi pedig hanggal... szval érted :D
2012. szept. 6. 20:23
 26/28 A kérdező kommentje:

értem-értem :D Akkor szerintem holnap el is kezdem nézegetni a border és a mudi kenneleket.Legszívesebben mind a kettő fajtából vennék.De sajnos az nem lehet. :)

Akkor azt mondod, hogy a border nem annyira kötődik a gazdihoz? Mert azt szeretném, ha tényleg úgy tekintene ő is rám mint egy barátra és nem csak egy emberre aki gondozza...

2012. szept. 6. 20:39
 27/28 anonim ***** válasza:
Ezt én nem tudom megmondani. Én úgy látom, hogy a border azért jobban kötődik a gazdájához, mint a labdájához, de vannak olyan borderek, akik tökre elvannak a saját labdájuk dobálgatásával saját maguknak, meg vannak olyanok is, akik tökre lekakilják a gazdájukat engedelmes órákon is - mudiból ilyet még nem láttam. De ettől függetlenül nem merek ilyen szélsőséges állítást tenni, mert én csak mozaikokat látok borderesek életéből. Nekem ezekből úgy látszik, hogy nagyon sok border kevésbé koncentrál a gazdájára, mint az én kutyáim rám, de ez meg sok mástól is függ. S mivel mindkét fajta terelőkutya, lételemük az emberrel való együttműködés, így biztos, hogy a borderek is megfelelő mértékben figyelnek a gazdájukra.
2012. szept. 6. 20:58
 28/28 anonim válasza:
Kedves Kérdező ! a Jack Russel sajnos eléggé makacs, szóval nagyon határozott fellépést kell nála alkalmaznod, mert különben forditva lesz, és eluralkodik feletted, és ha nem tudod kordában tartani ,akkor a lakás, látja kárát.
2012. szept. 6. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!