Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen okos kutyákról tudtok?

Milyen okos kutyákról tudtok?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy okos kutyát akit megtaníthatok minden félére és könnyen is tanul.Az uszkárt nem nagyon kedvelem.A top 10 legokosabb kutyákat kérlek ne linkeljétek be mert szerintem az nem nagyon igaz.Tapasztalatokra vagyok kíváncsi :)

2012. szept. 6. 14:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Skótjuhász, collie fajták.
2012. szept. 6. 14:35
 12/28 anonim ***** válasza:

A pulit, a komondort mit gondolsz miért tartják falusi házaknál?

Mi a tacsinkat nem tanítottuk, mégis volt annyi esze, hogy télen, amikor a lakásban aludt és ki kellett neki menni, odaállt az ágyuk elé, megrázta a csattogó füleit, felébredtünk, ... .... ha mégsem ébredtünk fel, aládugta az orrát a paplannak, megnyalta a talpunkat, no erre biztosan felébredtünk, és kiengedtük. ...

Pedig ilyesmire sosem tanítottuk! :))))

2012. szept. 6. 14:37
 13/28 anonim ***** válasza:
78%

Azt hiszem, most sokan lesznek akik lefognak pontozni, de...

A keverékkutyák sokszor sokkal okosabbak, mint a fajtiszták.

Egy berni dobermann keverék kutyám volt, és okosabb volt, minta német juhászok a kutyaiskolában. A kiképző szerint a német juhászt például általában túltenyésztik, így ebből a fajtából kerül ki a legtöbb viselkedésproblémás kutya. A rendőrság nagyon szigorú szabályok szerint választ kutyát, és általában nem a "szépet", hanem az okosat. (Hozzátartozik, hogy akkor ez a fajta éppen "divatkutya" volt (REX) így rengeteg alkalmatlan gazi kezébe került.

És igen, ahogy előttem is írták a gazdi határozza meg a kutya viselkedését.

Volt alaszkai malamut-om is. Egy barátommal egy alomból hoztunk el két kölyköt. Én minden szabadidőmet a kutyámmal töltöttem, és egy csodálatos engedelmes kutyám volt. A barátom hamar ráunt a kutyára és csak lézengett a kertben. Az ő kutyáját egy 100 kg körüli ember sem tudta sétáltatni, mert nem hallgatott senkire.

Tehát neked kell nagyon sok szeretettel és foglalkozással kialakítanod az engedelmességet. Ha a kutya szeret, bármit megtesz érted.

2012. szept. 6. 14:42
 14/28 anonim ***** válasza:
Saját kis keverékem:) Egyébként tényleg, több keverék kutyát is ismerek a környéken, és lehet, hogy véletlen egybeesés, de nagyon jóeszűek. De nagyrészt attól függ, hogy te mennyire motiválod a tanulásban.
2012. szept. 6. 15:13
 15/28 anonim ***** válasza:
A juhászkutyák kivétel nélkül nagyon okosak(puli, mudi, border collie, skót juhász, belga juhász stb), nekem skótom van, nagyon figyelmes, könnyen motiválható, mindent gyorsan felfog, nagyon jó vele dolgozni. A német juhászokat nem az eszéért alkalmazzák olyan sokat, hanem mert gondolkodás nélkül, azonnal engedelmeskedik. Okosnak tartják még a különböző vadászkutyafajtákat is, a retrievereket, a vizslákat, terriereket, bár az utóbbiak elég makacsak.
2012. szept. 6. 15:13
 16/28 anonim ***** válasza:

Ez is függ a neveléstől, attól, hogy mennyire ingergazdag környezetben nő fel, s elsősorban az adott kutyától (gazdától kevésbé, nekem ez a tapasztalatom). Keverékek esetén egyáltalán nem lehet azt állítani, hogy a keverékek okosabbak (mint ahogy azt sem, hogy egészségesebbek, mert hát ez is attól függ, mit örököltek a szülőktől), ettől függetlenül nyilván közöttük is vannak nagyon okos kutyák, mint ahogy a top10 okos fajták egyedei között is vannak ostobábbak. Azért nem véletlenül van annyi kutyafajta, azt nem érdemes kétségbe vonni, hogy vannak átlagosan gyorsabban és kevésbé gyorsan tanuló fajták.

Hogy fajtát is mondjak: a mudi kiemelkedően könnyen tanítható fajta. Amit az én mudim tud, azt nagyon gyorsan tanulta meg, a kutyaiskolában is osztályelső volt, pedig volt ott keveréktől kezdve minden, s nem hinném, hogy én foglalkoztam vele a legtöbbet, mivel a képzés első felén tüzelt, a második felén pedig én voltam olyan beteg, hogy otthon semmit nem tudtam gyakorolni vele.

2012. szept. 6. 15:23
 17/28 anonim ***** válasza:

neveléstől, gazditól is függ. megfelelő módszerekkel egy amúgy butának kikiáltott fajtából is ok mindent ki lehet hozni.

amúgy buta kutya nincs (na jó, talán ez így nem igaz...), sok fajta csak nagyon makacs, ezért keményebb, kitartóbb gazdi kell hozzá. a juhászkuyták jellemzően szeretnek együttműködni, ez az eredeti feladatuk miatt van. egy terrier, vadászkutya sokkal önállóbb volt, az ösztönei vezették, makacsabbak, de nem buták! egy jó gazdival egy beagle is lehet olyan okos és ügyes, mint egy border vagy más juhászkutya.

és ez a keverékekre is igaz.

2012. szept. 6. 16:39
 18/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. :) most azért sokat tanultam.Minden időmet a kutyámmal tölteném mert sok a szabadidőm és rengeteget járnék vele sétálni,kirándulni.A tanítás az elsődleges célom vele.A német-juhász nagyon tetszik, de nagyon nagyra nő.Inkább egy kicsi-középméretűt szeretnék.Sajnos a menhelyen kívül a közelben nem nagyon találok keverék kölyköket ( mondjuk ez annyira nem is sajnos mert legalább nincs szaporulat.) Így egy kis fajtiszta kutyust szeretnék.De akkor még utána olvasok jól az ajánlott fajtáknak. :)
2012. szept. 6. 17:56
 19/28 anonim válasza:
Jack russel terrier :) Egy kis örökmozgó , imádja a kirándulásokat ,nagy sétákat, 2-3 órát minimum igényel egy nap. Rettentően okos, könnyen ,hamar tanul, sok -sok türelem szükségeltetik hozzá,de nagyon kedves állat.
2012. szept. 6. 19:12
 20/28 anonim válasza:

Utolsó vagyok!

Kis termetű ,tehát lakásban is jól elvan, persze ha jól lefárasztod :D különben szétszedi a lakást!

2012. szept. 6. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!