Hogy szoktassam le?
6 hónapos tacsi keverékről van szó.
júni 27.-e óta van nálam a kutya...
szerencsére szoba tiszta ,de bosszúból rá wc-zik ( kicsi,nagy) az ágyakra.
Ágyra nincs felengedve.
Próbáltam újságpapírral letakarni az ágyakat az se vált be.Falkavezérség?-férjem..
Hiába van megverve a kutya nem tanul belőle..
Nincs ajtó a szobákon,így azt a megoldást találtam ki h levettem az asztal tetejét és kizártam vele a konyhába!!
előfordult h kijött ( nem tudom hogy) vagy állandóan ugatott. Idő után abba hagyta,pihent majd újra kezdte.
tud nekem vki vmi jó megoldást?? a problámámra?
Tapétát is leszedte bekentem borssal ...akkor is...
Tegnap pucoltam ki az ágyakat és most hajnalba hallom h a ugrik le az ágyról..kaki az egyik ágyon pisi a másikon...
Este lent voltunk 2 órát...meg van a rendszeressége is..
Pl. levittem szokásosan reggel..elvittem a lányomat oviba 15 perc alatt megjártam az ovit és már kaptam egy pisit az ágyra. Ez bosszú....
Nagyon szeretem ,de ott tartok h tovább adom a kutyát!
fiatal,kölyök oké.... de nem hiszem el h nem fogja fel!!!
nektek lenne türelmetek állandóan ágyat pucolni minden nap??
Istenem, ezt a szobatisztaságra terrorizálást belenevelték egy egész generációba...
HA elkapod, amint éppen pisil (tehát a pisilés még folyamatban van), AKKOR lehet rászólni, hogy "rossz, nem szabad", de csak akkor, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy tudja, mit vársz el tőle.
Fél órával, tíz perccel, de akár még fél perccel az eset UTÁN fogalma sem lesz, miért kap, csak odahúzod egy pisifolthoz, és belenyomod az orrát. Az ő szempontjából irracionálisan viselkedsz, és amikor nem megy bele a baromságba, megütöd.
Bocsánat, hogy így felkaptam a vizet, de civilizált értelmes emberként mindenkinek képesnek kéne lennie arra, hogy egy követésre, tanulásra programozott, nála kevésbé intelligens állatnak megtanítson egy-két alapvető szabályt... Mindig elfelejtem, hogy ebben a csodás országban hogy szokás kutyát nevelni. Persze nem csak a ti hibátok, de tessék utánanézni, utánaolvasni, gondolom, a gyerekkel is ezt tettétek, nem csak vártátok a sültgalambot.
Nem azt kértem h ugassátok le a fejemet látatlanba!!!
milyen kutyatartó vagyok és milyen szülő....
Nem ő az első kutyám! Az első kutyámat 12 évesen kaptam kevesebb mint 1 hét alatt szobatisztaságra neveltem!!!
Honnan veszitek h nem viszem le napjába többször, itt vagytok és látjátok vagy mi???
Tanácsot kértem és nem leszólást!
igen merem vállalni h 2 szer kapott ki a fenekére... melyik gazdi nem csapott oda? egyszer sem a kutyájának...
Egyáltalán nem mehetett fel elsőnaptól kezdve az ágyra...
Ő vette a bátorságot és felment és Wc-zet...egyből rá lett szólva nem megdicsérve!
Napjába 4szer viszem sétálni és nem 10 perces séták!!! És mindig elvégzi kicsi nagy dolgát rájött h ott kell..... de itthon csak bosszúból csinálja és nem azért mert nem vittemn le fél napja!!!
"HA elkapod, amint éppen pisil (tehát a pisilés még folyamatban van), AKKOR lehet rászólni, hogy "rossz, nem szabad", de csak akkor, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy tudja, mit vársz el tőle."
Én is így értettem. De egy csomóan mikor kicsi a kutya úgy vannak vele hogy még nem tudja mit várok, ezért nem szidom le, sőt meg is simizik, gügyögnek neki, mert cuki. Ha ezt teszed kb 3 alkalommal akkor a kutyában kb az játszódik le, hogy ha pisilek kapom a simit, és szeretnek. Ez után már nehéz ráállítani hogy ha pisilsz leszidunk, de kint szabad, csak összezavarodik szerintem, és nem is fogja érteni hogy miért szidod hiszen ő "jót" csinált.
És nem terrorizálás leszidni szerintem, persze ha egy órája pisilt be, és odadugod az orrát, azt nem érti szerencsétlen, de énsem ezt tanácsoltam.
06:58-as!!!
Tudom h akkor kell és nem utána!!! tudom h nem fogja érteni h miért kap....
A kérdésem nem arra irányult h nem szobatiszta a kutya hanem egyértelmű h bosszú!!!
mikor itthon vagyok/vagyunk..akkor nem pisil kakil az ágyra csak ha kitesszük a lábunkat a lakásból!
Akkor sem bosszú, inkább szeparációs szorongás, aminek a "gyógyítására" szintén falkahierarchiát kell beállítani. Az, hogy amikor ott vagytok, "jól viselkedik" nem jelenti azt, hogy tisztel, vagy elfogad vezérnek. Menjetek vele suliba, addig is kezdjétek el az etetésnél, sétáknál a dominancia rituálékat.
Igen, tényleg neked ugrottam, de ha kicsit körülnézel ebben a kategóriában a kérdések között, látni fogod, hogy miért.
Jelenleg nincs 40-50 e ftom kutyasulira...
most légyszi ne jöjjetek ezzel h miért vállaltam be kutyát! Kajája van játékai vannak semmiben nem szenved hiányt!!!
Nem tudom miért szarik így ránk szó szerint...
úgy bánok vele mint egy gyerekkel..
próbálgatja a határait...csak egy dolgot nem étek! Amikor itthon vagyunk nem megy fel az ágyra....csak mikor elmegyünk itthonról...
Gyűjtök kutyasulira...
Az én véleményem erről az egészről amilyen stílusba kaptam a válaszokat TITEKET minősít!!!
Csak tanácsot kértem nem leugatást!!! Gyereket oda megy hozzátok vmi tanácsért őt is így leugatjátok????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!