Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kb.1,5 hete vettem észre,...

Kb.1,5 hete vettem észre, hogy a tacsim álvemhes. Ilyen esetekben tüzelhet? Lehetséges?

Figyelt kérdés
Mert tegnap éjszaka egy kan kutya a drágalátos kertszomszéd jóvoltából (aki nem húzott kerítést a telke és a mellette lévő üres telek közé) és a mellettünk lévő szomszéd leharcolt drótkerítése miatt bejutott az udvarunkra. Sikerült kikergetnünk, korán reggel meg egy másik ólálkodott a kerítésnél. Emiatt sajnos a szüleim nem engedik, hogy kiengedjem a kutyát vagy 1,5-2 hétig, mert úgy vélik tüzel, de szerintem nem. Ha elmúlik az álvemhessége mennyi idő után lehet ivartalanítani? Köszi a válaszokat.

2012. szept. 5. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Álvemhesség a tüzelés után másfél-két hónappal szokott jelentkezni. Célszerű dokihoz vinni, ő ad rá gyógyszert és a gyógyulás után viheted ivartalaníttatni.
2012. szept. 5. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Na ezt most nem értem, most tüzel, vagy álvemhes?

Az álvemhesség a tüzelést követően 2 hónappal jelentkezik, és amiatt nem környékezik meg a kan kutyák. Viszont a természetén nagyon látszik. Bújósabb, sírogat, a játékait cipeli a szájában, mintha a kölykei lennének. Fészkel a pokrócokon, és általában megdagadnak az emlői.

Ha tüzel, akkor vérzik (az első 8-12 napban) és megduzzad a pérája.

De mivel a tüzelés is, és az álvemhesség is 3-4 hétig tart max. így nagyjából ennyit kellene várni, utána meg lehet beszélni az ivartalanítás időpontját.

Tényleg jó lenne tudni, hogy tüzel e, vagy álvemhes, mert ha álvemhes, akkor a sok mozgás segít abban, hogy hamarabb elmúljanak a tünetek, illetve a pociját ne simogassátok. Meg olyankor amúgy sem jó, ha tutujgatva van.

Ha tüzel...akkor is ki kellene vinni sétálni. Egy tacsit azért nem olyan nagy dolog fölvenni a kezetekbe (legrosszabb esetben) Amíg az én kutyám ivaros volt, és tüzelt, ugyanúgy jártam vele sétálni. Ha egy kutya szabadon jött, akkor megkérdeztem a gazdát, hogy milyen nemű a kutyája. Ha kan, akkor megkértem, hogy tegye pórázra.

De olyan is volt, hogy egy kistestű meglógott a gazdijától, és ott legyeskedett körülöttünk, hiába vártam a gazdiját. Végül a sajátomat fölvettem, másikra rátettem a pórázunkat, és hazavittem a kis kant, mert tudtam, hogy hol laknak:)

2012. szept. 5. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:

"Célszerű dokihoz vinni, ő ad rá gyógyszert és a gyógyulás után viheted ivartalaníttatni."

Itt nincs gyógyulás, ez nem betegség, hanem egy tök természetes folyamat. A doki sem tud semmit csinálni, max hormonkezelést ad, ami totálisan felesleges, ugyanis a tünetek maguktól is elmúlnak, max egy kicsit tovább tart. a hormonkezelés mindig megnöveli a későbbi rákos betegségek kialakulásának az esélyét.

2012. szept. 5. 20:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Tuti, hogy álvemhes, (nyugtalan vagy állandóan alszik, mindent szétrágna, szófogadatlan...)de a szüleim hiszik, azt, hogy tüzel, mert járkálnak ide kan kutyák. Június vagy július elején tüzelt a tacsim, azt hiszem, (emiatt is mondom nekik, hogy korai még most, mert úgy tudom általában 6 havonta szoktak) érdekes módon akkor egy kutyát sem láttam körülötte, most meg 2-3 itt ólálkodik. De az is megfordult a fejembe, hogy a szomszéd beagle-je tüzelhet... kíváncsi leszek, ma este fognak-e erre felé mászkálni kutyák. Mindenesetre köszi a válaszokat! ;)
2012. szept. 5. 21:20
 5/7 A kérdező kommentje:

"Fészkel a pokrócokon, és általában megdagadnak az emlői."

Pontosan ezek a tünetek, kérdezte is ez egyik ismerősöm, hogy kölykei vannak, mert annyira csüng a hasa, és úgy néz ki, mintha még szoptatná a kölyköket :)

2012. szept. 5. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:

De ugye esélytelen, hogy tényleg vemhesült az utolsó tüzelésekor? Bár gondolom észre vetted volna, ha megnő a hasa.

Egyébként tényleg műttesd majd meg, mert ha most álvemhes, akkor a következő tüzelésekor is az lesz. És ha az emlői ennyire megduzzadtak, akkor az minden egyes álvemhességgel egy nagy lépés az emlődaganat felé.

2012. szept. 5. 22:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem vemhes, mert mindig vigyázunk rá olyankor, így is van elég árva kutya a menhelyeken... :(
2012. szept. 8. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!