Kb.1,5 hete vettem észre, hogy a tacsim álvemhes. Ilyen esetekben tüzelhet? Lehetséges?
Na ezt most nem értem, most tüzel, vagy álvemhes?
Az álvemhesség a tüzelést követően 2 hónappal jelentkezik, és amiatt nem környékezik meg a kan kutyák. Viszont a természetén nagyon látszik. Bújósabb, sírogat, a játékait cipeli a szájában, mintha a kölykei lennének. Fészkel a pokrócokon, és általában megdagadnak az emlői.
Ha tüzel, akkor vérzik (az első 8-12 napban) és megduzzad a pérája.
De mivel a tüzelés is, és az álvemhesség is 3-4 hétig tart max. így nagyjából ennyit kellene várni, utána meg lehet beszélni az ivartalanítás időpontját.
Tényleg jó lenne tudni, hogy tüzel e, vagy álvemhes, mert ha álvemhes, akkor a sok mozgás segít abban, hogy hamarabb elmúljanak a tünetek, illetve a pociját ne simogassátok. Meg olyankor amúgy sem jó, ha tutujgatva van.
Ha tüzel...akkor is ki kellene vinni sétálni. Egy tacsit azért nem olyan nagy dolog fölvenni a kezetekbe (legrosszabb esetben) Amíg az én kutyám ivaros volt, és tüzelt, ugyanúgy jártam vele sétálni. Ha egy kutya szabadon jött, akkor megkérdeztem a gazdát, hogy milyen nemű a kutyája. Ha kan, akkor megkértem, hogy tegye pórázra.
De olyan is volt, hogy egy kistestű meglógott a gazdijától, és ott legyeskedett körülöttünk, hiába vártam a gazdiját. Végül a sajátomat fölvettem, másikra rátettem a pórázunkat, és hazavittem a kis kant, mert tudtam, hogy hol laknak:)
"Célszerű dokihoz vinni, ő ad rá gyógyszert és a gyógyulás után viheted ivartalaníttatni."
Itt nincs gyógyulás, ez nem betegség, hanem egy tök természetes folyamat. A doki sem tud semmit csinálni, max hormonkezelést ad, ami totálisan felesleges, ugyanis a tünetek maguktól is elmúlnak, max egy kicsit tovább tart. a hormonkezelés mindig megnöveli a későbbi rákos betegségek kialakulásának az esélyét.
"Fészkel a pokrócokon, és általában megdagadnak az emlői."
Pontosan ezek a tünetek, kérdezte is ez egyik ismerősöm, hogy kölykei vannak, mert annyira csüng a hasa, és úgy néz ki, mintha még szoptatná a kölyköket :)
De ugye esélytelen, hogy tényleg vemhesült az utolsó tüzelésekor? Bár gondolom észre vetted volna, ha megnő a hasa.
Egyébként tényleg műttesd majd meg, mert ha most álvemhes, akkor a következő tüzelésekor is az lesz. És ha az emlői ennyire megduzzadtak, akkor az minden egyes álvemhességgel egy nagy lépés az emlődaganat felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!